Annick De Ridder en Havenbedrijf willen veer Lillo-Liefkenshoek

De veerboot komt terug of een waterbus

Volksvertegenwoordiger Annick De Ridder kreeg nieuws in verband met de herneming van het veerpont in Lillo. Daarvoor is de bouw van een nieuwe steiger in Liefkenshoek nodig.“Deze zou midden 2017 beginnen. De ingebruikname kan binnen 18 maanden. Hierdoor zou in de zomer van volgend jaar het veer terug kunnen varen”, zegt zij.
Volgens De Ridder is het spijtig dat Europese fondsen niet werden binnengehaald. Een voorstel voor een 50/50 verdeling van de nodige 1,8 miljoen euro ligt nu bij Havenbedrijf. “De andere helft komt op rekening van de Vlaamse overheid. Hopelijk komt hier snel groen licht”, zegt De Ridder.
Bij het Havenbedrijf reageert men positief. “Het dossier wordt in tegenstelling tot wat sommigen durven beweren, wel degelijk opgevolgd door het Havenbedrijf”, zegt Ellen Wauters, woordvoerster van schepen Van Peel. “Het Havenbedrijf dat ook al belangrijke inspanningen doet in het kader van watermobiliteit, ontwikkelt het project “waterbus” en bekijkt, samen met Vlaanderen, hoe op een geschikte manier een oplossing kan uitgetekend worden voor de verdere ontwikkeling van het veer tussen Liefkenshoek en Lillo, dit in aansluiting op de waterbus. We staan met andere woorden zeker niet negatief tegenover dit dossier. Het Havenbedrijf onderhoudt dan ook constructieve gesprekken met Vlaanderen want ook wij hopen dat het veer weer zal kunnen varen in de zomer van 2018″. (sdl)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder