Angie Bosmans van het Vlaams Belang wordt gemeenteraadslid

De 29-jarige Angie Bosmans, uit Zandvliet, zal het onlangs overleden VB-raadslid Staf Neel opvolgen in de Antwerpse gemeenteraad. De eerste opvolger, Kris Luyckx uit Ekeren, blijft zetelen als OCMW-raadslid.
Een en ander is vrijdagmiddag 13 juli, in Berendrecht meegedeeld door VB-kopstuk Filip Dewinter die de lijst van zijn partij voor het district Berendrecht-Zandvliet-Lillo bekend maakte.
Angie Bosmans zal tot de vorming van een nieuwe gemeenteraad in 2013 als enig Polders raadslid in het stadhuis zetelen. Zij is al geruime tijd voorzitter van de VB-fractie in de districtsraad, en trekt de districtslijst van haar partij die 15 leden telt, van wie op dit ogenblik 13 ingevuld zijn. Voor de nog openstaande plaatsen wordt o.m. gezocht naar een iemand van het kleinste dorp Lillo. De overige kandidaten zijn afkomstig uit Zandvliet en Berendrecht.
De lijst wordt geduwd door Ann Van Uffelen (44) dochter van wijlen de legendarische Zandvlietse figuur Toon van Uffelen. Opvallend is dat de zevende plaats wordt ingenomen door een allochtoon, de 34-jarige uit Servië afkomstige Branko Babic, een arbeider uit Zandvliet. ‘Wij zullen meer van dergelijke goed ingeburgerde mensen op onze lijsten zetten’, zei Dewinter. Zij zijn Vlaming onder de Vlamingen en verdienen ons respect.’ De VB-kopman verwacht bij de komende verkiezingen een daling voor zijn partij die zes jaar geleden in  het Polderdistrict 29% haalde en zes raadsleden. Nu wordt gedacht aan 15 tot 20 procent en vier tot vijf verkozenen. (SDL)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.