Anders richting koekestad!

Zowat 2 jaar geleden waren we eerst in het Polderke: het mobiliteitsplan ten noorden van Antwerpen zou gericht bijgestuurd worden. Nu is het bijna zover.  We hadden destijds een gesprek met een specialist  op het gebied van mobiliteitsaanpassingen: volksvertegenwoordiger en tevens burgemeester Dirk de Kort.  De plannen liggen nu op tafel ter goedkeuring. Bondig komt het hier op neer:
Buslijn 650 vanuit Putte-Kapellen zal in Merksem AZ Jan Palfijn bedienen en aldus bus 28 opslorpen.
Bus 640 vanuit Loenhout:Wuustwezel rijdt in de toekomst via Groenendaallaan met vaste stop aan Keizershoek om er over te stappen op trams 2 of 3.
Bus 660 vanuit Ekeren wordt geschrapt! In de plaats komt een verlenging van ringlijn 33 vanuit Hoboken naar Merksem met verdere uitbreiding naar Ekeren De Beukelaerlaan-terminus. Lijn 33 zal om het uur rijden.
Aangezien de brug over de Yserlaan verdwijnt zal het openbaar vervoer meer en meer gebruik maken van de verkeersader Groenendaallaan-Noorderlaanbrug.
Over de tram richting Ekeren vernamen we uit goedingelichte bron dat tramlijn 7 vanuit Mortsel zou doorgetrokken worden tot grens Ekeren. Dit laatste plan wordt nu in vorm gegoten en later tot uitvoering gebracht… tenminste…als er nog geld is…! Maar dat wordt makkelijk 2015 of zelfs nog wat later…
Verder werd vernomen dat een staking tot de mogelijkheden zou behoren, verder in de loop van de maand maart.
Bij De Lijn zouden vele banen sneuvelen door het inkorten van bepaalde trajecten. Naar het schijnt viseert men eveneens de polder-richtingen….
Vernemen we meer… dan weet U het ook!        erjee.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *