Afbraakwerken site Sint-Lucas in Ekeren

AZ KLINA geeft de opdracht voor de uitvoering van afbraakwerken op de Sint-Lucas site, het vroegere Sint-Lucas ziekenhuis en het omliggende terrein. Voor afbraakwerken van een deel van het gebouw wordt het privéterrein vanaf 27 juni volledig afgesloten. De zijvleugels van het voormalige ziekenhuisgebouw zullen verdwijnen, het centrale gedeelte van het oude gebouw blijft behouden. Op het moment dat AZ KLINA op deze plaats een nieuw project zal realiseren is het de bedoeling dit centrale gedeelte waar mogelijk te integreren.
De afbraakwerken duren vermoedelijk tot oktober van dit jaar. De site blijft nadien definitief afgesloten om alle vormen van hinder voor de omgeving te vermijden. In overleg met de bevoegde diensten zal de nodige aandacht besteed worden aan het toezicht op dit privédomein.
AZ KLINA heeft inmiddels beslist een zakelijk recht toe te kennen aan RVT Christine op een gedeelte van de site dat aansluit aan haar domein. RVT Christine zal daar een 30-tal serviceflats bouwen en zal hiervoor een bouwvergunning aanvragen. AZ KLINA bekijkt verder de mogelijkheden voor een geschikte toekomstige bestemming voor het resterend gedeelte van de site.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *