Aertssen Logistics zet een rechtstreekse spoorverbinding op met machinefabrikant in Grenoble

Sinds enkele weken vertrekken er vanuit het Franse Grenoble rechtstreekse goederentreinen richting Aertssen Logistics. De logistieke tak van de Aertssen groep ontvangt graafmachines en bulldozers op haar multimodale “shipit “terminal en houdt zo duizend vrachtwagens van de verzadigde Antwerpse ring.
Aertssen Logistics legt zich onder andere toe op opslag, modificatie en verzending van zware landbouw- en constructiemachines. Jaarlijks behandelt het familiebedrijf zo’n 15.000 machines. Sinds enkele weken vertrekken er ook vanuit Grenoble wekelijks drie goederentreinen met graafmachines en bulldozers richting Aertssen Logistics in de haven van Antwerpen. Die machines zijn bestemd voor export over de hele wereld.

C02-neutrale transporten
In de Waaslandhaven beschikt Aertssen Logistics over een site van 23 hectaren en over een multimodale terminal van 10 hectaren. De Shipit terminal, onderdeel van de Aertssen groep, is ideaal ontsloten via het water, het spoor en de weg. Omdat vervoer per spoor aanzienlijk minder koolstofdioxide uitstoot dan wegtransport koos de logistieke speler voor een rechtstreekse spoorverbinding met de machinefabrikant. “De modal shift is volop aan de gang. Als er een betaalbaar alternatief is voor weg, dan zetten we daar op in. Moet het toch over de weg? Dan willen we dit op termijn ook tegen een zo laag mogelijke uitstoot realiseren.” Aldus Sam Aertssen, Business Unit Manager van Aertssen Transport & Aertssen Logistics. Aertssen Group onderzoekt daarom alternatieven zoals vrachtwagens op waterstof, waarbij de onderneming zelf waterstof wil produceren met eigen groene energie.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *