Adviesraad chemische bedrijven over "gevang" en mobiliteit

De jongste vergadering van de Adviesraad Chemie ging op dinsdag 23 januari door in de Martinushoeve te Zandvliet onder leiding van Alida De Bie. Nicole Nijs uit Lillo werd als lid opgenomen. De voorvergadering bracht een bespreking van enkele actuele punten. Die gingen over de vestiging van een centrum voor illegale criminelen in Zandvliet en moeilijkheden met de mobiliteit, waarmee bedrijven steeds meer te kampen krijgen.
Over het “gevang” zoals het centrum steeds door de bevolking wordt genoemd, werd gezegd dat dit in Sevesogebied ligt, een argument dat gebruikt werd om de Opel-site af te wijzen. Waar zit de logica?
Bevestigd werd door burgemeester Carl Geeraerts dat er nog een bestemmingswijziging dient te gebeuren, evenals een openbaar onderzoek.
Wat de mobiliteitsmoeilijkheden aangaat, hier krijgen de bedrijven steeds meer mee af te rekenen, aldus Frank Daman, baas van Evonik. Er wordt uitgekeken naar de resultaten van de toegezegde busboten en de fietsbussen. Daman waarschuwde dat deze initiatieven invloed zullen uitoefenen op de I-bussen die de bedrijven al enkele jaren inleggen. Hoe meer mensen per fiets komen of met nieuwe vervoersmiddelen,  hoe duurder de eigen vervoersdiensten verhoudingsgewijs worden. De I-bussen worden immers door de bedrijven betaald. Dat blijft een vaste kost, ook als het aantal werknemers dat er gebruik van maakt, vermindert. Andere aspecten van de mobiliteit kwamen eveneens aan bod: gevaarlijke punten op fietspaden, vreemde truckers die moeilijk de weg vinden en de files die al van zeer vroeg beginnen.
Fietsveer Lillobrug blijft minstens tot april
Intussen meldt het Havenbedrijf dat het fietsersveer aan de Lillobrug, dat pendelaars in de haven een betrouwbare verbinding biedt over het Kanaaldok, zeker al blijft bestaan tot april. Waar (vracht)verkeer de Tijsmanstunnel kiest om het Kanaaldok te kruisen, kunnen tweewielers sinds 19 juni 2017 aan boord van het fietsersveer. Het veer zorgt tussen 5u en 23u voor een betrouwbare oversteek over het water van het Kanaaldok. Afgelopen drie maanden gebruikten dagelijks gemiddeld 100 passagiers de veerdienst, voornamelijk werknemers uit havenbedrijven.
(sdl)  

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *