Adviesraad Chemie breidt uit

De Adviesraad Chemie vergaderde op 19 september in de zalen “Lillo” en “Saeftinge” van Evonik te Lillo. Dat gebeurde op initiatief van Monsanto dat een beroep deed op het collega-bedrijf wegens moeilijke bereikbaarheid. De bijeenkomst stond onder voorzitterschap van Alida De Bie en kreeg twee interessante voordrachten voorgeschoteld. De eerste ging over de herregistratie van Glyfosaat (ook gekend onder de merknaam Roundup) en werd op heldere manier gebracht door Kim Verwaest van Monsanto. De tweede handelde over het hergebruik van biologisch gezuiverd afvalwater door membraanfiltratie een toepassing van Monsanto, waarin specialist Bart Peeters een belangrijke rol speelt.
Namens de afgevaardigden van de streek werden verschillende vragen gesteld betreffende een mogelijke samenwerking of zelfs overname van Monsanto door Bayer. En over de ontwikkelingen bij Solvay. In verband met de uitbreiding van de Adviesraad werd Huguette Van Look uit Zandvliet definitief opgenomen. Zij zal niet alleen dat dorp en het Polderdistrict vertegenwoordigen, maar in het bijzonder de Zandvlietse Hoek waar zij woont. Huguette stamt uit een gekende Polderse landbouwersfamilie. De boerderij van haar ouders in Berendrecht verdween in verband met de aanleg van de A12. Zij is gehuwd met Marc Van der Poel en bouwde met hem een bedrijf uit dat naast technische land- en tuinbouwwerken ook groenonderhoud doet. Huguette is vooral bekommerd om het behoud van het overschietende polderlandschap.
De volgende bijeenkomst van de Adviesraad vindt plaats in januari. Dan wordt de voordracht verwacht van een inwoonster die Lillo vertegenwoordigt.           
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *