Achtjarige Kenley Fissers van de Oude Gans koning van het kindergansrijden op Polderfeest

bib gansrijden

BERENDRECHT/ZANDVLIET/LILLO – Op een weide in de Berendrechtse wijk Viswater is kort na de middag het Polderfeest van start gegaan onder leiding van onder meer de Zandvlietse kunstenaar Eric De Vree. Het ging gepaard met een ambachtenmarkt, tentjes met streekgerechten en optreden van de Poldercowboys.
Veel volk lokte het kindergansrijden waaraan 10 jonge gansrijders deelnamen tussen 8 en 13 jaar. Ze waren de Nieuwe Gans Berendrecht, de Veteranen en Jonge Ruiters van Zandvliet, de Oude Gans Berendrecht en de Ware Gans Lillo. Er namen ook vier meisjes deel aan het toernooi dat om 14 uur van start ging. Allen reden op echte boerenpaarden. Een ongelooflijk zicht. Voor de aanvang werd de nieuwe districtsvlag van Berendrecht-Zandvliet-Lillo aangevoerd en aan een mast bevestigd.

Alles gebeurde zoals bij het echte gansrijden. Na ongeveer een uur rijden begon de nek te rekken. Sander Eyking rukte het net af. Inneke Sempels wist de kop te kraken, zodat hij nog slechts met een pees vast hing. Kenley Fissers van de Oude Gans Berendrecht plukte daarop het ganzenhoofd van het lijf en werd tot koning gekroond. Een verdiende overwinning die door de vele aanwezigen werd langdurig toegejuicht. Een premie was er deze keer niet bij maar er waren wel drankbonnetjes van het district en bloemen en snoepjes. Voorzitter Jos Crynen van de Oude Gans beloofde dat er nog tot laat zou gevierd worden.
Intussen gaat alles zijn gang op de weide. De zon schijnt, er is aangename muziek van de Poldercowboys en de stemming zit er goed in. (De rest leest U in de Polder magazine)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.