Academie Noord reikt diploma’s uit


In de Academie Noord, Waterstraat 39, te Stabroek vond zondag 18 juni de proclamatie voor de leerlingen van het laatste jaar plaats. Directeur Koen De Roovere prees het werk van de leerlingen en van leerkrachten, Jonas Thys en Louize Perdieus. Ook de ouders kregen een applaus voor de ondersteuning van de creativiteit van hun kind.
“In de Academie Noord aan de Heuvels in Stabroek kunnen jongens en meisje terecht vanaf 6 tot 11 jaar. Zij kregen 2 uur les op woensdagnamiddag en zaterdagvoormiddag. Momenteel zijn hier 68 kinderen aan het werk, maar er kunnen er altijd nog bij”, zegt directeur De Roovere.
“Samen knutselen, tekenen en kleuren met allerlei materialen en hieraan plezier beleven dat is waar het deeltijds kunstonderwijs in onze academie voor staat. De leerlingen werken naar een hoogtepunt toe, de expo. Op het einde van het schooljaar stellen zij hun werk ten toon”, aldus De Roovere.
Op zondag 18 juni kon men de werkjes van uiteenlopende genres bewonderen. Het hoogtepunt van hun creativiteit waren zeker de ganzen, gemaakt van papier maché, en waarop na uitreiking van de diploma’s, duchtig mocht geklopt worden, zoals bij een pinata. De confetti en snoepjes vlogen in het rond. Een mooie afsluiter voor het creatieve jaar.
Inschrijvingen
De inschrijvingen van nieuwe leerlingen, lager graad 6 tot 11 jaar, gebeuren op de Gemeentelijke basisschool De Rekke, ingang Kerkstraat op vaste permanentiedagen. Deze kan je terugvinden op de website www.stabroek. Tot uiterlijk 30 september. Info contact: Sandra Degenaers 03 605 61 37 of sandra.degenaers@stabroek.be
Het deeltijds kunstonderwijs kan gevolgd worden aan de regionale academie Noord, een samenwerkingsverband van de gemeenten Brasschaat, Essen, Wuustwezel, Schilde en Stabroek. Info: www.academie-noord.be

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *