Aanplanting rand Ertbrandbos in Kapellen

KAPELLEN – Op zaterdag 27 november 2021 is er weer de Dag van de Natuur. Die dag nodigt Natuurpunt Antwerpen Noord en Kempen iedereen uit om mee te komen helpen met het aanplanten van een bosrand tussen de KMO-zone Van Wellen en het Ertbrandbos in Kapellen.


Het hele jaar door voert Natuurpunt beheerwerken uit in haar natuurgebieden. Het beheer in Natuurpuntgebieden wordt uitgevoerd door vrijwilligers, georganiseerd in beheerteams en ondersteund door professionele terreinploegen van Natuurpunt. Natuurpunt doet jaarlijks een brede oproep om mee de handen uit de mouwen te komen steken. Want vele handen maken het werk licht werk en je kan kennis maken met de vrijwilligers die het hele jaar door de natuur in je buurt beheren.

Wat doen we?
Dit jaar plant Natuurpunt bomen en struiken op de rand van het Ertbrandbos in Kapellen. Met deze nieuwe aanplant van zomereik, winterlinde, lijsterbes en meidoorn worden de afgestorven fijnsparren vervangen. Zo wordt het bos verjongd en komt er meer variatie. Dat heeft een grote meerwaarde. Het verhoogt de biodiversiteit en maakt het bos robuuster en beter bestand tegen storm, ziektes of plagen. Daarnaast worden er verschillende struiksoorten aangepland zoals sporkehout en sleedoorn die voor mooie en gevarieerde bloemrijke bosranden zullen zorgen.

Afspraak om 10 uur aan de toegangsweg tot de KMO-zone Van Wellen – Klinkaardstraat 210 te Kapellen. Breng indien mogelijk een stevige schop mee en doe werkschoenen aan.
Info: Natuurpunt Antwerpen Noord en Kempen,Tel: 03 541 58 25 – Email: antwerpennoord@natuurpunt.be

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *