Aanleg fietspad Bist – Prinshoeveweg


EKEREN – Tijdens de krokusvakantie wordt gestart met de aanleg van een fietspad langsheen het goederenspoor, eigenlijk het doortrekken van het fietspad vanaf Bist tot Prinshoeveweg. Natuurlijk dienen er voorafgaand nutswerken uitgevoerd te worden en die zullen van 12 tot en met 16 februari voor heel wat hinder zorgen.

Zo zal de rotonde Veltwijcklaan-Bist-Leerhoeklaan afgesloten worden voor alle verkeer behalve voor fietsers en voetgangers. De Bist, Leerhoeklaan en Veltwijcklaan lopen dus dood op de rotonde. Tijdelijk zal in Onze-Lieve-Vrouwstraat dubbelrichtingverkeer toegelaten worden (alsook in stukje Veltwijcklaan tot rotonde) en zal vanaf de Kapelsesteenweg een omlegging voorzien worden via Kruidenlaan, Prinshoeveweg, Onze-Lieve-Vrouwestraat en stukje Veltwijcklaan naar rotonde. Doorgaand verkeer wordt in beide richtingen omgelegd via Markt, Dorpstraat, Driehoekstraat, Schriek en Kapelsesteenweg.

Van 19 tot en met 22 februari verplaatst de werfzone zich naar de Veltwijcklaan vanaf de rotonde tot voorbij de Tulpenlaan en de rotonde wordt opnieuw opgesteld.. Veltwijcklaan is enkelrichting tussen rotonde en Tulpenlaan vanaf Kapelsesteenweg tot centrum. Een omlegging richting Kapelsesteenweg is voorzien via Bist.
De derde fase loopt van 22 februari tot en met 4 maart en de werfzone ligt dan tussen Leerhoeklaan en kruispunt Veltgwijcklaan-Tulpenlaan. Leerhoeklaan is onbereikbaar via de rotonde, er is een omlegging via Veltwijcklaan (naast de brug), Onze-Lieve-Vrouwestraat en Prinshoeveweg. De Tulpenlaan wordt in die periode enkelrichting van Veltwijcklaan naar Bist. (jdh)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *