9de eeuwse picknick op Mont Noir te Kalmthout

Picknick
In de tweede helft van de negentiende eeuw en het begin van de twintigste eeuw werden in het Kalmthoutse natuurgebied verscheidene uitgestrekte landgoederen aangelegd. Dat was het werk van rijke Antwerpenaren en Brusselaars die er zomerverblijven bouwden.
Mont Noir -dat toen nog in het Nederlands ‘Zwarte Heuvel’ heette- werd in 1883 gekocht door de Brusselse fabrikant Mignot. Die herschiep de woeste hei in een park met lanen, grachten, vijvers en exotische bomen. Als kroon op het werk liet Mignot een houten chalet plaatsen dat eerder op de wereldtentoonstelling in Brussel had gestaan als tentoonstellingspaviljoen voor Roemenië.
Het is er vandaag een onwezenlijk gezicht, zo in het hart van het beschermd natuurgebied. Met een beetje fantasie zijn nog de resten van een tuin in Engelse parkstijl te herkennen. De meest tastbare herinnering aan het landgoed zijn de resten van de zuilen van de poort van de oprijlaan, waarvan er nog enkele overeind staan.
Op de middag vleien we ons neer op een zacht stukje mos om in dit historische en mysterieuze kader van een uitgebreid buffet te genieten in 19de eeuwse stijl.
Praktische info:
• Datum: zondag 21 april 2013 van 11u00 tot 16u00
• Start- en einde: Parking Kalmthoutse Heide, Putsesteenweg 131
• Duurtijd: De activiteit duurt ongeveer 5 uur en is in zijn totaliteit 10 km lang.
• Deelname: € 20 (alles inclusief), contant betalen ter plaatse.
• Meebrengen: een lege dagrugzak
• Inschrijven: vóór 16 april via +32 3 666 61 01 of toerisme@kalmthout.be

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder