9de editie van gratis festival met Kalmthoutse bands

sfeerbeeld Easywoodfestival (Stijn By Me)

Zingende tandarts opent Easywood

KALMTHOUT Op vrijdag 22 en zaterdag 23 september kan je tijdens de 9de editie van Easywood in het centrum van Kalmthout weer genieten van heel wat live-optredens. “Nieuw dit jaar is dat we een grote tent plaatsen aan het Kerkeneind naast café Zoeten Inval. Mocht het weer wat minder zijn, is dat alvast geen reden om thuis te blijven”, meent organisator Koen Van Saet.
Podium in tent
“Wie de voorbije acht edities al kwam kijken naar ons gratis muziekfestivalletje Easywood, weet dat wij een grote oplegger als podium gebruikten met daarvoor een overdekte dansvloer. Dat maakte dat we redelijk afhankelijk waren van het weer”, zegt Koen. “Daarom hebben we er nu voor gekozen om naast café Zoeten Inval een grote tent te plaatsen. Hierin spelen alle groepen op een gewoon podium en blijft er meer dan voldoende ruimte over voor het publiek om droog uit de bol te gaan.”

Ierse pub
“Op vrijdagavond geven we de eer aan ‘Bards and Beards’om Easywood te openen. Dit 5-tal brengt Schotse en Ierse folk met speciale aandacht voor typische Keltische instrumenten. Op Easywood heeft elke band of DJ een stevige link met Kalmthout. Hier is dat Bart ‘Boomsie’ Ooms, in ons dorp ook gekend als tandarts. Hij speelt banjo, mandoline en verzorgt mee de backing vocals. Benieuwd of de zingende tandarts en zijn kompanen onze tent kunnen omtoveren tot een Ierse pub zoals ze vooraf beloven.

Casserole Fermer
Na Bards and Beards treedt Casserole Fermer op. De coverband rond zanger-entertainer Tijs Lion behoeft nog weinig voorstelling in onze regio. Na de partyband in de witte kostuums volgt er nog een afterparty in het zaaltje van café Zoeten Inval met Draai Depotvan DJ Dennis De Clerck. Hij is een zoon van meester Danny, een bekende onderwijzer in Kalmthout”, geeft Koen mee.

5 bands, 2 DJ’s
“Zaterdag starten we met Jeremias. Met vijf stemmen, twee gitaren, een bas en percussie brengen zij hits van de jaren 1960 tot nu in een akoestische versie. Daarna is het de beurt aan The Sweepers. De groep met onder meer schouwvegersologitarist Eddy Mets en straatvegerdrummer Pierre Neys speelt nu met twee nieuwe zangeressen. Sowieso een extra reden om te komen kijken”, lacht Koen. “Daarna staat PopVisitop ons podium. Zij komen met eenuitgebreide bezetting, want brengen voor deze gelegenheid hun blazers mee. Vervolgens verwelkomen we de bekende Nonkel Ney’s Rhythm & Blues Band, die dit jaar hun 40jarig bestaan vieren. Naast de legendarische zanger René Michiels zie je in deze groep ook gitarist Dirk De Ruysscher uit Kalmthout aan het werk.
The Eggs
Ook deze editie sluit de Kalmthoutse coverband The Egs ons festivalletje af. Het zijn zij die destijds met het idee kwamen om hen, samen met lokaal talent, buiten aan café Zoeten Inval te laten optreden. De naam Easywood is ook een door hen verzonnen ludieke verwijzing en foute vertaling van ‘Kalm (t) Hout”, legt Koen Van Saet uit. “Na het optreden van The Eggs kruipt DJ Wafelsin de tent achter zijn draaitafel. Na zijn set mag collega DJ Stickin de zaal van het café het feestje verderzetten. Breng zeker in de loop van de namiddag en avond uw kinderen mee. Wij voorzien een springkasteel en een grimestand zodat zij zich niet moeten vervelen. Vanuit zijn foodtruck serveert Mickey’s Placeheerlijke frietjes.


Win gratis drankbonnen!
Wie op Facebook zich op aanwezig zet voor Easywood én ons evenement deelt, maakt kans op gratis drankbonnen. In de laatste dagen voor het festivalletje zullen we de winnaars persoonlijk verwittigen”, geeft Koen Van Saet nog mee.

Easywood praktisch: gratis festivalletje in en rond café Zoeten Inval, Kapellensteenweg 151, Kalmthout. Vrijdag terrein open vanaf 19u. Zaterdag terrein open vanaf 14u.Kerkeneind is autovrij, parkeren kan in de directe omgeving. Treinstation Kijkuit ligt op wandelafstand.
(Tekst: Stijn By Me)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *