775 jaar Putte met Groot Puts orkest

In het grensdorp Putte werd er tijdens het weekend van 2 en 3 juli gefeest. De dorpsgemeenschap Putte-Kapellen-Woensdrecht-Stabroek bestaat 775 jaar. De Nederlands Putse fanfare ‘De Volharding’ lanceerde hiervoor een oproep om zich aan te sluiten bij het ‘Groot Puts Orkest’. Samen met 30 schoolkinderen zorgden de muzikanten voor ambiance op het Douaneplein tijdens het ‘Concert zonder grenzen’.

Zaterdag rond half 11 werd de aftrap voor het feestweekend gegeven met een brunch. Meer dan 100 sympathisanten waren present. Rond 12 uur was er de Splash Kindershow ‘de kids sensatie’. Vanaf 14 uur was het één en al muziek op het Douaneplein. Ron van Hoof presenteerde gans de namiddag en verwelkomde de muzikanten van het ‘Groot Puts Orkest’.Slechts tien weken geleden werd er een oproep gelanceerd aan wie zin had om mee te spelen in dit gelegenheidsgezelschap. Mensen moesten geen instrument kunnen spelen legde dirigent Erwin Eestermans uit. Het orkest groeide tot meer dan 100 muzikanten die 7 keer hebben kunnen repeteren. En wat een resultaat. Het ‘Groot Puts Orkest’ bracht zaterdagmiddag een zeer afwisselend programma met zowel klassieke nummers als rocknummers en enkele geslaagde solo’s. Enkele dames en een heer van een koor uit Woensdrecht ondersteunden de blazers met hun zang. De kinderen van basisschool ‘Op Dreef’ glunderden op het podium en genoten. Het werd een mooi samenspel. Schitterend!  Daarna betrad presentator Ron van Hoof het podium en bracht, zoals we dat van hem gewoon zijn, enkele leuke meezingers. Ondertussen had de Koninklijke fanfare Verbroedering uit Stabroek plaatsgenomen. Na hun geslaagd optreden terug alle aandacht naar het podium. Ingrii, zaakvoerster van Brildesign en een vaste muzikale waarde, kreeg het plein meteen mee met enkele van haar eigen nummers maar ook covers en de sfeer zat er in. Er volgden nog meer optredens van Bob Mustang, Judith & The Groove, DJ Event met Croes Controle en Joshua, Sydney Van Aerden en Jules Baltazar. Tijdens het gastoptreden van Kristof Carpentier ging het dak er af.

Zondag 3 juli was er nog een mooi programma met optreden van Ron Van Hoof met blazersensemble De Volharding. Maar ook Lissa Lewis, Jody Pijper en Remco Hertogs waren van de partij en zorgden ervoor dat het een echt feestweekend werd. 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *