7 provinciale jeugdkampioenen bij atletiekclub Kapellen.

De hoon
Op zaterdag 28 juni stond in Merksem het “Provinciaal Kampioenschap Benjamins, Pupillen en Miniemen” op de atletiekkalender. Atletiekclub KAPE kwam met 25 jonge deelnemers aan de start. De eindbalans na een dagje atletiek: 7 provinciale kampioenen, 6 x zilver en 3 x brons !
Het KAPE-duo bij de benjamins-meisjes – Hanne Dua en Caro vander Avert – zorgde met z’n tweetjes voor 3 medailles. Met de kogel verbreedde Caro met 11 m 20 de afstand met haar directe achtervolgers nog wat meer. Dat ze hiermee de provinciale titel binnenhaalde, mocht geen verrassing zijn. In haar spoor mocht Hanne met 8 m 24 de bronzen medaille in ontvangst nemen. Hanne Dua zorgde dan weer met 26 m 07 met de hockeybal voor een provinciale titel. Bij het kogelstoten was er voor Daniel Anthonissen bij de benjamins-jongens een plaatsje op het podium voorzien. Zijn worp van 8 m 56 leverde hem brons op.
Dat er bij de pupillen-jongens medailles verzameld gingen worden, was vooraf al voorspelbaar. Wie dit ging doen, maar vooral welke kleur ze gingen hebben, was nog even koffiedik kijken. Alexander Anthonissen zorgde voor een gouden dubbelslag met de provinciale titel bij het kogelstoten en met de hockeybal. In dat laatste nummer ging hij clubgenoot Stephane Artois vooraf. Die moest het met zilver stellen, maar haalde zijn gram dan weer op de 60 m. Als reekswinnaar met 9”08 plaatste hij zich vlot voor de finale. Daarin knalde hij met 8”70 naar een nieuwe provinciale titel. Nils Vander Avert zorgde in deze categorie voor een extra zilveren medaille. Bij het discuswerpen werd hij 2de.
De miniemen-meisjes van KAPE zorgden voor een kunststukje op de 60 m horden. Met overwinningen van Lynn Beck (9”88) en Jana Berben (10”73) en een 3de plaats van Jenthe Dua (11”41) in de reeksen, plaatsten ze zich alle drie voor de finale … waarin dus bijna de helft van de deelnemers (3 op 7) een KAPE-outfit droeg. En dat werd dan nog extra bekroond met de provinciale titel voor Lynn Beck (9”91), een zilveren medaille voor Jana Berben (10”53) en een 7de plaats voor Jenthe Dua (11”57).
Heleen Vermeulen liep een fantastisch knappe 1000 m en dat werd ook beloond, zowel met een nieuw persoonlijk record van 3’10”17 als met een zilveren medaille. En helemaal bij het slotnummer – het verspringen – haalde Lynn Beck nog eens vernietigend uit. Haar 4 m 88 was overtuigend genoeg voor een dubbelslag. Ook zij kon haar tweede provinciale titel en het bijhorende schildje gaan ophalen. Bij de miniemen-jongens piekte vooral Lukas Maes met een dubbele zilveren medaille. In het speerwerpen verlegde hij zijn top naar 34 m 19 en op de 1000 m naar 3’07”96. Knap ook van Thomas Mous die met 3’09”57 3de werd op dit lange loopnummer en de bronzen medaille mocht in ontvangst nemen.
Een lang dagje atletiek in Merksem leverde een knappe totaalbalans op: 7 provinciale kampioenen (met gouden medaille en schildje), 6 zilveren medailles, 3 bronzen medailles, nieuwe clubrecords en een resem persoonlijke records. Vorig jaar sloot KAPE af met 3 provinciale titels en 4 zilveren medailles … dan mag je dit jaar wel een kampioenschap-“grand cru” noemen !

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *