65-jarige Ekerenaar liep mee Berlijn-Zandvliet

Op het terrein van Zandvliet Sport zijn maandagavond de lopers aangekomen van BASF die deelnamen aan de run Berlijn-Zandvliet. Over deze prestatie leest U elders op deze website. Maar heel bijzonder liep de 65-jarige Jean Vleminx uit Ekeren in de kijker. Hij was bij de aankomst in de gietende regen nog heel fris en fit. En hij dronk in de kantine van Zandvliet Sport een smakelijk pint.
De lopers vertrokken vrijdag om 10 uur bij het hoofdkwartier van BASF in Berlijn. Enkele van de 31 medewerkers van BASF Antwerpen die waren ingeschreven, zegden af nog voor de ‘loop’ begon. Voor het overige deden allen de 850 km naar Antwerpen-Zandvliet uit, ook Jean Vleminx die in Zandvliet werkt, bleek bij aankomst monter als geen. Hij vertelde dat ze onderweg twee dagen zon hebben gehad en twee dagen (de laatste van de vier) regen. Jean, die al 28 jaar bij BASF in Zandvliet werkt, gaat volgend jaar met pensioen. Eigenlijk tegen zijn goesting maar het kan niet anders. Hoe het komt dat hij zo sportief is? “De jongste drie jaar veel gelopen”, vertelt hij. “Ook al drie keer meegedaan aan de 5 km van de Antwerp 10 miles en aan de Dodentocht. Bij de loop vanuit Berlijn was hij in een bijzonder tof team. “Er is veel gelachen en gezwansd. Onder meer met Danny J. die met zijn zwerfwagen vastreed in Nederlands Limburg en door een boer moest losgetrokken worden. (SDL)

De Ekernaar deed het al even goed als de jonge vrouwen die vanuit Berlijn meeliepen naar Zandvliet. En veel beter nog dan de chauffeur van een mobilhome die vastreed op een zandweg bij een boerderij in Noord-Limburg.
De Ekerenaar deed het al even goed als de jonge vrouwen die vanuit Berlijn meeliepen naar Zandvliet. En veel beter nog dan de chauffeur van een mobilhome (Danny J. foto onder) die vastreed op een zandweg bij een boerderij in Limburg.

Ekernaar Jean Vleminx
Ekerenaar Jean Vleminx de oudste van de groep.

BASF lopers Danny J. DSCN4292 (2)
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder