6.000 euro voor goede doel te Essen

Op vrijdag 2 maart werden de cheques uitgereikt van het Essense Burgemeestersfeest. De 45ste editie werd weer een groot succes: veel volk, veel ambiance, veel sponsors. Het Comité Burgemeestersfeest besliste om aan de vooraf geselecteerde goede doelen de volgende cheques uit te reiken:
4.000 euro wordt voorzien voor een 200tal gemachtigde opzichters, mensen die in weer en wind klaar staan om onze scholieren veilig van en naar school te laten gaan. Zij krijgen elk een VVV-bon ter waarde van 20 euro; de 25ste editie van Torjokrakowip, een jaarlijkse manifestatie op Horendonk waarbij volksspelen worden gespeeld door slechtzienden, krijgt 250 euro;  de vzw Boks, een vereniging voor kindjes met stofwisselingsziekten, krijgt 500 euro; de Wildbeheerseenheid (WBE) Essen, die o.a. reewildspiegeltjes plaatst, krijgt 250 euro; de kerkfabriek van Essen-Statie, voor de restauratie van een historisch waardevolle kruisweg, krijgt 500 euro; Think Pink, een actie van Essense en Kalmthoutse vrouwen die een 24uren actie organiseren tegen borstkanker, krijgt 500 euro.

Dit maakt samen 6.000 euro. En in de loop van het jaar worden ook nog andere doelen ondersteund voor ongeveer 1.000 euro. Burgemeester Gaston Van Tichelt: “Het burgemeestersfeest van dit jaar was een echte voltreffer. Opnieuw kwamen vele honderden mensen naar het Burgemeestersfeest. Samen met de sponsors zorgen al deze mensen voor een geweldige opbrengst. Bedankt daarvoor!”

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *