5000 jaar Chinese cultuur bij Davidsfonds Ekeren

Davidsfonds Ekeren organiseert op donderdag 12 april te 20 uur in Ekers Hof een lezing door Nico Bijnens, voorzitter van Falun Gong België, een Chinese spirituele zelfdiscipline in 1992 voorgesteld door grondlegger Li Hongzhi. Doel van het beoefenen van Falun Gong is het verfijnen of cultiveren van lichaam en geest.
Spirituele zelfdiscipline die in 1992 geïntroduceerd werd aan het Chinese publiek door haar grondlegger Li Hongzhi. Doel van het beoefenen van Falun Gong is het verfijnen, of cultiveren, van lichaam en geest waarbij verdraagzaamheid, mededogen en waarachtigheid sleutelbegrippen zijn.
Bijnens legt uit hoe in 5000 jaar authentieke Chinese cultuur, China uitgroeide van oud keizerrijk tot economische grootmacht, vraagt zich af wat het Westen kan leren uit dat verhaal en wat de toekomst zal brengen voor de economische reus. Hij put daarbij uit de Chinese geneeskunde, schilderkunst, klassieke dans en muziek en uit de spirituele basis, waarden en normen.
Tickets kosten in voorverkoop 9 euro, DF-leden 7 euro en abonnees Ekerse Gesprekken komen gratis. Reservaties via ekeren@davidsfonds.net of 03/5426955. Aan de kassa betaal je 2 euro meer. (jdh)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *