5 Kape-teams Provinciaal Kampioen Estafetten

PK-Estafetten-AC-Heren
Met 21 teams – van benjamins tot masters – trok de Kapelse atletiekclub KAPE dit jaar naar het “Provinciaal Kampioenschap Estafetten” in het Netestadion in Lier. En met 5 provinciale kampioenen, in totaal 9 medailles, een provinciaal record én 3 nieuwe clubrecords werd dit middagje stokje-doorgeven afgesloten.
Dat KAPE bij de benjamins-jongens met een reeks “goudhaantjes” rondloopt, werd nog maar eens bevestigd. Zowel op de 4 x 60 m – met het kwartet Daniel Anthonissen, Matteo Eykens, Alexander Anthonissen en Stephane Artois – als op de 3 x 600 m – met het trio Matteo Eykens, Alexander Anthonissen en Stephane Artois – viel de provinciale titel in KAPE-handjes. Met 37″56 op de 4 x 60 m en 6’04″97 op de 3 x 600 m werden de KAPE-clubrecords nog maar eens scherper gesteld. En wat meer is … deze laatste prestatie betekende meteen ook een gloednieuw provinciaal record voor het KAPE-drietal.
Bij de miniemen-jongens werd er weer eremetaal opgeraapt en dat werd tweemaal brons. In de korte afstand – de 4 x 80 m – kwamen William Gueutal, Jonas Vander Avert, Thomas Gueutal en Toby Temmerman uit op de 3de plaats met 43″70. Voor de 3 x 600 m werden de KAPE-atleten in andere samenstellingen de piste op gestuurd. Thomas Mous, Jonas Vander Avert en Lukas Maes scoorden als snelste team eveneens een bronzen medaille in een tijd van 5’33″32.
Dat KAPE met zijn cadetten-jongens op jacht gingen naar podiumplaatsen, stond bij voorbaat vast. Met een tijd van 9’08″18 werden Vince De Rycke, Lander Vermeulen, Jordi Richter en Jochem Vermeulen overtuigend kampioen op de 4 x 800 m. Op de korte afstand – de 4 x 100 m – werd Lander vervangen door Robbe Van Riel en ook dat leverde een podium op. Met 51″21 zorgde het KAPE-viertal hier voor de zilveren medaille.
Uitkijken werd het uiteraard naar het topteam met de 3 broers Vanhaeren voor het laatst samen aan de start van een aflossing. Bram Vanhaeren stopt immers met de actieve atletiek en wou met dit provinciaal kampioenschap een orgelpunt zetten achter zijn atletiekloopbaan … en dat gebeurde ook met een provinciale titel. Het kwartet Bram Vanhaeren, Stef Vanhaeren, Jente Bouckaert en Tim Vanhaeren liep op de 4 x 200 m de tegenstand op een hoopje en zette met 1’27″42 een nieuw clubrecord op de tabellen. Bij de A.C. Dames liepen Annelies Van Hooydonck, Carmen Louviaux, Lotte Tampère en Renée Eykens zich de ziel uit het lijf. Met hun tijd van 4’13″66 werden ze 2de, goed voor de zilveren medaille op dit provinciaal kampioenschap.
Tot slot moeten we nog melden dat ook de heren-van-stand van KAPE provinciaal kampioen werden bij de masters-heren. Walter Van Boven, Dirk Vander Avert, Bart Van Laer en Guy Wydouw finishten op de 4 x 200 min in een tijd van 1’49″27.
De eindbalans was duidelijk: 5 x goud, 2 x zilver en 2 x brons in de medaillestand én 1 nieuw provinciaal record en 3 nieuwe clubrecords op de ranglijsten voor de KAPE-teams.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *