5 atleten behalen 5 medailles voor Atletiekclub Kapellen op Belgisch Kampioenschap

Om het heden beter te begrijpen. Althans volgens mijn leraar geschiedenis. En of hij gelijk had !!! Alexander de Grote, big Ben, Thomas Edison… om een paar namen te noemen. Maar wat heeft KAPE met deze “groten” van onze hedendaagse geschiedenis te maken. Wel laat het nu net zo zijn dat in onze KAPE-rangen een Alexander, Ben en Thomas rondlopen die elk op hun manier geschiedenis hebben geschreven.


Laat ons beginnen bij de laatste van deze drie. En of Thomas Verbruggen het licht heeft gezien. In het verspringen vlotte het net niet, die zondagmorgen 12 september. Een zevende plaats met 5.80m en een al dan niet ten onrechte afgekeurde 6m-sprong. Niet getreurd want net zoals bij Edison kwam de inspiratie wat later op de dag.
In een zeer hoogstaande hoogspringcompetitie ging Thomas later aan de haal met een zeer verdiende zilveren plak met 1.84m en een verbetering van zijn persoonlijk record en tevens een nieuwe clubrecord. Nog even pokeren op 1.88m, wat ei zo na nog lukte, maar het goud was voor de topfavoriet met 1.92m.


Tegelijkertijd moest Ben Vander Avert aan de bak. “Big Ben” (alias traffic-man) kon zijn nummer 1 positie vasthouden en kroonde zich tot Belgisch kampioen in het speerwerpen bij de cadetten jongens met wederom een worp over 50m (50.17m).
Tot slot was die ochtend het gouden pad ook al geëffend door Alexander Anthonissen. In het discuswerpen bij de scholieren jongens moest hij nog zijn meerdere kennen, een bronzen medaille met een knappe 50.21m tot gevolg. In het kogelstoten moest Alexander zijn status als favoriet wat kracht bijzetten. 17.14m, een Belgische titel erbovenop en de “grote”slokop van onze groen-witten.

En dan is er nog Fenne Bijlhouwer. In het discuswerpen bij de cadetten meisjes werd zij knap 2de. met 34.27m zilver zou je dan denken, maar door een bizarre kronkel, eigen aan onze Belgische regelgeving, geen medaille (!!) wegens het niet in bezit zijn van een door de overheid geldend paspoort!!
Als laatste in het rijtje hebben we nog Matteo Eykens. Hij werd mooi 12e op de 400m bij de scholieren jongens in een tijd van 52.40.
Desalniettemin kunnen we terugblikken op een meer dan geslaagd Belgisch kampioenschap. Met 5 atleten aan de start in 7 disciplines keren onze gladiatoren huiswaarts met 2 gouden, 1 bronzen en 1.5 zilveren medailles. Want ja, voor Kape telt de zilveren plek van Fenne wel!!
Dit geeft ons een goed gevoel om zo de draad te kunnen oppikken op de eerste kampioenschappen na de corona periode.

Misschien word jij ook wel Belgisch kampioen! Atletiekclub Kapellen biedt gratis proeftrainingen aan op woensdag en vrijdag in het gemeentepark Kapellen. Meer info https://www.ackape.be

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *