45.000 bezoekers voor Vlaamse Havendag in Antwerpen


Onder een stralende zon brachten zondag 17 september  naar schatting 45.000 mensen een bezoek aan de Antwerpse haven in het kader van de Vlaamse Havendag. In het uitgestrekte havengebied viel er dan ook heel wat te beleven: aan het Deurganckdok zetten containerterminals MSC PSA European Terminal en Antwerp Gateway de deuren open, wat duizenden bezoeken wist te bekoren. Logistieke bedrijven Van Moer Logistics en Zuidnatie trakteerden de aanwezigen op een bezoek van of een rondrit langs hun indrukwekkende goederenmagazijnen. De duurzame kant van de haven ontdekken kon je met een geleide wandeling in Rietveld Kallo of Fort Liefkenshoek of door een van de nieuwe windturbines van VLEEMO van binnenuit te bewonderen.
Schepen waren er ook in allerlei vormen en kleuren te zien: de drie schepen van de Chinese marine kregen 3.300 bezoekers over de (scheeps)vloer, de mijnenjager van de Belgische marine telde ruim 2.500 geïnteresseerden. In het Havenhuis en op en rond het Zaha Hadidplein was het de hele dag een komen en gaan van duizenden bezoekers: geleide rondleidingen in het Havenhuis, het 3D Street Art Festival Tizarte, Deep Water Solo Climbing, Part of the sky… het aanbod was er dan ook enorm.
Antwerp Port Experience
Wie na de Havendag zin heeft in meer haven, moet beslist de nieuwste app van de Antwerpse haven downloaden. De gloednieuwe en gratis ‘Antwerp Port Experience’ app brengt de enorme havenkaart tot leven: schepen worden in real time getoond, dokken en sluizen worden voor jou benoemd en twee virtuele gidsen vertellen honderduit over de geschiedenis van de haven. Een animatiefilmpje vertelt meer over de jobs die in de haven aanwezig zijn. De app gebruiken kan in het atrium van het Havenhuis of in het MAS Havenpaviljoen, waar de havenkaart in de vloer verwerkt is, maar kan ook gewoon thuis.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *