Mater Dei komt op tegen Kanker

mater-dei
Op donderdag 15 oktober stond  kanker centraal in de meeste ziekenhuizen in Vlaanderen. Mater Dei volgde hun spoor.
Met allerlei info- en doemomenten maakten de leerlingen kennis met de wereld van en rond kanker. Alle klassen uit alle jaren en richtingen kregen een op maat gesneden programma. Sommigen kregen antwoord op wat kanker nu juist is en bekeken het thema dus vooral vanuit een wetenschappelijk standpunt. Voor andere groepen werd de focus op enkele van de vele psychosociale aspecten gelegd. De leerlingen luisterden naar krachtige getuigenissen en  praatten met mensen die leven met kanker. Iedereen ging echter ook zelf aan de slag en maakten prikkikkers voor jonge kankerpatiëntjes, ontwierpen sjaaltjes voor mensen die hun haar verliezen tijdens de behandeling, of leerden relaxatietechnieken die kankerpatiënten helpen bij hun herstel.
De dag startte muzikaal en op de middag stond er een gezonde lunch op het menu. De dag werd afgesloten met een heel fleurige engagementsverklaring tussen alle leerlingen en personeelsleden en Kom Op Tegen Kanker.
Tenslotte kwam Europees Parlementslid Philippe De Backer uit Antwerpen (en vroeger uit Kapellen) die de leerlingen toespreken.  In de druilerige regen wenste hij iedereen proficiat met dit prachtig initiatief.
“Kanker maakt vandaag nog heel veel slachtoffers maar als we dat willen veranderen in de toekomst, moeten we blijven inzetten op onderzoek . Hoe komt het dat mensen eigenlijk ziek worden en wat kunnen we doen om dat te verhelpen als ze effectief ziek worden?
Om dat te stimuleren hebben we jonge wetenschappers nodig.  De verandering zal van onderuit moeten komen, van de jonge wetenschapper zelf” aldus De Backer
Op de facebookpagina van “Mater Dei Komt Op Tegen Kanker” halen we bijna 2000 likes! Meer en meer bekende Vlamingen en mensen die niet veel met onze school te maken hebben, beginnen zich aan te sluiten. Daar zijn we zeer blij om! Het is uiteindelijk ook de bedoeling om deze strijd tegen kanker SAMEN te doen!

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *