400 jaar Doel start zomer met twee nieuwe tentoonstellingen

Na de succesvolle tentoonstelling ‘Doel in actie 1964-2009’, gedurende gans de maand juni te bezichtigen in het OC in Doel, worden dit weekeinde in het kader van 400 jaar Doel twee nieuwe tentoonstellingen geopend. Eén in Doel. En één in kasteel Cortewalle.
Tentoonstelling: de bevrijding van Doel – de bezetting tijdens de 2de Wereldoorlog  
6&7 juli Ontmoetingscentrum, Hooghuisstraat, Doel
Het eerste weekeinde van juli pakt het ‘Herdenkingscomité 400 jaar Doel’ uit met een historische tentoonstelling over Doel tijdens de Tweede Wereldoorlog. Daartoe levert Richard De Nul, bekend van twee boeken over het onderwerp, zijn medewerking. Het resultaat wordt een tentoonstelling met tweehonderd foto’s over de gebeurtenissen in het Scheldedorp tijdens en vlak na de Tweede Wereldoorlog. Vooral het thema van de Britse aanwezigheid in Doel komt uitgebreid aan bod. Vanaf het einde van Wereldoorlog II speelden deze Britse militairen een belangrijke rol bij het onderscheppen van V1-raketten die bedoeld waren voor de stad Antwerpen. Als herinnering aan hun inzet werd kort na WO II het Brits monument in Doel ingehuldigd.
De tentoonstelling wordt zaterdag 6 juli officieel geopend en ingeleid om 11u door ere-gemeentesecretaris van Doel Georges Van de Vyver. Aansluitend receptie.
De tentoonstelling is verder vrij te bezoeken op zaterdag 6 juli en zondag 7 juli. Telkens van 11u tot 17u. Voor iedereen met interesse voor WO II en de geschiedenis van Doel en de polders: niet te missen!
Fototentoonstelling ‘Leven in bedreigd erfgoed’ van Bruno Stevenheydens (eerste schepene te Beveren)
6&7 juli, Kasteel Cortewalle, Beveren-Waas
Bruno Stevenheydens is niet alleen eerste schepene in Beveren, hij is ook een gepassioneerd amateur-fotograaf. In die hoedanigheid nam hij voorbije jaren heel wat foto’s over bedreigd erfgoed in de polders. In de Triestzaal van Kasteel Cortewalle organiseert hij gedurende twee dagen een fototentoonstelling met eigen werk van het afgelopen anderhalf jaar. Foto’s die werden genomen in Doel, Kieldrecht en de verschillende poldergehuchten. De tentoonstelling vindt plaats onder de veelzeggende titel ‘leven in bedreigd erfgoed’ en wordt georganiseerd ter ondersteuning van het project ‘400 jaar Doel’.
De tentoonstelling is doorlopend open op zaterdag 6 juli en zondag 7juli en dat telkens van 10u tot 17u. Toegang gratis.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *