4 Belgische kampioenstitels voor KAPE bij juniors en beloften

Wat een knaller voor de Kapelse atletiekclub KAPE. Tijdens het “Belgisch Kampioenschap Juniors en Beloften” op zondag 17 september in Huizingen, veroverden vier atleten de Belgische kampioenstitel in hun discipline. Emma Van Laer en Jordi Van den Eynden wonnen goud op de 400 m horden bij de juniors, Eline Pinter (bij de beloften) en Jochem Vermeulen (bij de juniors) werden beiden Belgisch kampioen op de 1500 m.
Zeven atleten van KAPE trokken naar het “Provinciaal Domein” in Huizingen voor de afsluiter van hun kampioenschapsreeks bij de juniors en beloften. Al van bij de start van de wedstrijd was het bingo voor de Kapelse club. Emma Van Laer won met een tijd van 60”33 op de 400 m horden én duidelijke voorsprong, de Belgische kampioenstitel bij de juniors-dames … en miste maar nét haar beste jaarprestatie op dit nummer.
Op ditzelfde nummer – maar dan bij de juniors-heren – zorgde Jordi Van den Eynden voor een gelijkaardig feestje voor de Kapelse club. Met 53”80 op de 400 m horden werd Jordi niet alleen Belgisch kampioen op dit nummer, maar bevestigde hij nogmaals zijn 2de plaats op de jaarlijsten 2017 op dit technisch uiterst moeilijke loopnummer. En ook hij bleef maar op een zucht van zijn beste jaarprestatie.
In de namiddag startte dan een groepje KAPE-deelnemers op de langere afstanden m.n. de 1500 m en de 5000 m. En ook daar vielen weer Belgische kampioenstitels in het mandje van KAPE. Bij de beloften-dames zorgde Eline Pinter met 4’40”16 – én ruim 4 seconden voorsprong op de nummer twee – voor de gouden medaille én de Belgische kampioenstitel op de 1500 m.
In hetzelfde nummer – maar dan bij de juniors-heren – trokken de broers Vermeulen (Lander en Jochem) het laken volledig naar zich toe. Luxehaas Lander Vermeulen zette van bij de start forse druk op de deelnemers, als lead-in voor broer Jochem die – nà een lange periode inactiviteit wegens een ernstige kwetsuur – op het einde van dit atletiekseizoen terug het wedstrijdritme te pakken had. En die wedstrijdtactiek leverde ook haar vruchten af. Jochem Vermeulen werd de vierde Belgische kampioen van de dag voor KAPE in een tijd van 3’51”58, locomotief Lander Vermeulen finishte nog als 12de met 4’13”54.
Tot slot finishte Jolien Denis nog als 7de bij de beloften-dames, met een tijd van 19’49”11 op de 5000 m. Meer info over dit superkampioenschap voor KAPE, kan je vinden op de website van de atletiekclub uit Kapellen: www.ackape.be