300m² schaatsplezier in Zandvliet

Vrijwilligers gezocht

ZANDVLIET/BERENDRECHT/LILLO – Vanaf vrijdag 17 december tot en met zondag 9 januari verandert de Botermarkt in Zandvliet in een winterdorp met een ijspiste, kraampjes en sfeervolle animatie.

De WinterWonderWeken gaan van start op vrijdag 17 december om 18 uur met een mooi openingsfeest. Centraal staat de schaatsbaan met natuurijs. De Deurnese schaatsvereniging L2SK8 mag als eerste het beste van zichzelf met een demonstratie. De koperblazers van T-Trio leuken het feest op met live kerstmuziek en ook de kerstman is aanwezig.

Daarna is het de beurt aan de bezoekers om de 300m² grote ijspiste te verkennen. Drie weken lang kan er geschaatst worden. Rondom de schaatsbaan is het gezellig kuieren langs sfeervolle kraampjes, bemand door verenigingen uit het district. Zij bieden allerlei hapjes, spelletjes en kerstartikelen aan.

Feesten met de kerstman
Tijdens de WinterWonderWeken worden er op en rond de schaatsbaan allerlei extra activiteiten georganiseerd. Zo kunnen bezoekers op verschillende dagen de kerstman ontmoeten, Disney-figuren begroeten en een straattheater of mini-poppenkast meemaken.
Op andere locaties in Zandvliet blijft de wintersfeer behouden, met onder meer een kerstconcert van Paul Michiels in de Sint-Gertrudiskerk en de kerstfilm ‘De familie Claus’ in vrijetijdscentrum De Schelde.

Aandacht voor veiligheid

Om alles veilig te laten doorgaan gelden er verschillende coronamaatregelen. Zo zullen er maximum 200 personen tegelijkertijd worden toegelaten in het winterdorp en moeten bezoekers vanaf 12 jaar en 2 maanden een geldig Covid Safe Ticket voorleggen. Er geldt ook een algemene mondmaskerplicht vanaf 6 jaar.

Info over alle activiteiten tijdens de WinterWonderWeken is terug te vinden op www.winterwonderweken.be.

Vrijwilligers gezocht voor de ‘WinterWonderWeken’

De WinterWonderWeken zijn een organisatie van het district Berendrecht-Zandvliet-Lillo en vrijetijdscentrum De Schelde. De uitbating van het geheel is in handen van de firma Innovents. Zij zijn nog op zoek naar vrijwilligers, voornamelijk om de inkom te bemannen.

Wat verwachten we van jou? Je scant de CST’s (Covid Safe Tickets), controleert de identiteit van de bezoekers en geeft hen toegang tot het winterdorp.

Wat mag je verwachten? Je krijgt een vrijwilligersvergoeding (10 euro/uur) en staat beschut onder een tentje met een terrasverwarmer op de gezelligste plek van Zandvliet. Ook word je voorzien van voldoende (warme) drankjes.

Interesse? Geef je contactgegevens en beschikbaarheid op via het Google formulier. Wij bezorgen deze aan Innovents en zij contacteren je voor de verdere planning.

Nieuwjaarsreceptie

Het winterdorp is ook de locatie van de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie. Het district nodigt op zondag 9 januari alle inwoners uit om samen het glas te heffen op het nieuwe jaar. Elke inwoner krijgt 2 gratis drankconsumpties aangeboden en kinderen schaatsen die dag gratis op de ijspiste.


DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *