3 Vlaamse medailles bij Atletiekclub KAPE

web-KVV-Cad-Sch---Heleen-Vermeulen---800-m---15.08.2016

-KVV-Cad-Sch---Lukas-Maes---1500-m---15.08.2016
Tijdens het “Kampioenschap van Vlaanderen Cadetten en Scholieren” – in de “Gaston Roelantsarena” in Kessel-Lo – verzamelden atleten van de Kapelse atletiekclub KAPE een zilveren en twee bronzen medailles.  Lynn Beck werd 2de op de 80 m horden en Heleen Vermeulen (800 m) en Lukas Maes (1500 m) beiden 3de.
5 atleten van de Kapelse club namen deel aan dit “Kampioenschap van Vlaanderen” op in totaal 7 proeven. En op 3 proeven viel daarbij een medaille uit de kast. Bij de cadetten-meisjes zette Lynn Beck meteen de toon. Haar tijd van 11”46 op de 80 m horden, was goed voor een 2de plaats en de zilveren medaille. Nog bij de cadetten-meisjes liep Heleen Vermeulen op de 800 m als 3de door de elektronische ogen aan de aankomstlijn met een tijd van 2’18”47, goed voor brons.
Bij de cadetten-jongens hadden twee atleten de selectievoorwaarden bij de springnummers gehaald. Yenthe Mariën werd met 4 m 75 11de bij het verspringen en met 10 m 68 knap 5de bij het hinkstapspringen. Bart Van Zele sloot zijn reeks sprongen in datzelfde nummer af met 10 m 30 en een 9de plaats.
De derde medaille viel ook bij de cadetten-jongens. Lukas Maes koos ditmaal voor de 1500 m en sloot met een tijd van 4’24”19 zijn wedstrijd af met een podiumplaats. Hij werd 3de en mocht dus ook brons in ontvangst nemen.