3 Vlaamse kampioenen bij atletiekclub Kapellen

KVV-AC-25.05.2013-Ninove
Tijdens het “Kampioenschap van Vlaanderen Alle Categorieën” in Ninove kwamen 8 atleten van KAPE aan de start. Met 3 Vlaamse kampioenstitels – voor Renée Eykens, Jente Bouckaert en Stef Vanhaeren – werd dit een prachtdag voor de Kapelse atletiekclub.
In het ochtendprogramma kwamen twee werpers aan de beurt. Bert Schrauwen plantte de speer op 48 m 20 en werd daarmee 5de. Pieter Van Hooydonck – nog scholier – moest bij dit kampioenschap A.C. met een speer van 800 gr werpen, maar dat leek niet meteen een groot bezwaar te zijn. Met een worp van 46 m 40 haalde hij de finale en werd hij 8ste tussen de “grote” jongens.
In de late namiddag stonden alle loopnummers geprogrammeerd waarin KAPE-atleten aantraden. Op de 800 m bij de dames A.C. werd het een tactische wedstrijd, een beetje eigen aan kampioenschappen. Maar de seniors-dames in het lot lieten zich ringeloren door de sprintsnelheid van KAPE-scholiere Renée Eykens. Op de meet ging ze met 2’12″44 de seniors Zenobie Van Gansbeke (2’13″37) en Sara Segers (2’14″16) vooraf … de eerste Vlaamse kampioenstitel voor KAPE was meteen binnen.
Dat was de prelude voor een trio heren op de 400 m. Tim Vanhaeren zette als 2de in zijn reeks een jaarbeste neer met 49″67. In de sterkste reeks stonden twee groen-witte truitjes aan de start. Met een zucht voorsprong versloeg Jente Bouckaert met 47″55 Arnout Matthijs (eveneens 47″55) én Seppe Thijs (47″76) … de tweede Vlaamse titel belandde in het KAPE-mandje. Bram Vanhaeren kwam met 48″91 uit op de meest ondankbare plaats, de 4de dus. Beiden verbeterden in deze reeks ook hun beste prestatie van dit seizoen.
Afsluiten was voor een KAPE-duo in de topreeks van de 400 m horden. Succes en ontgoocheling was het resultaat. Met een tijd van 50″85 én een duik over de eindmeet werd Stef Vanhaeren de derde Vlaamse kampioen voor onze club. Hij versloeg Erik Heggen (51″87) en clubgenoot Stijn Lichtert. Maar de ontnuchtering voor Stijn volgde snel. Wegens overschrijden van zijn baan werd hij door de jury gediskwalificeerd … en ging “zijn” bronzen medaille naar Victor Besters (54″95).
De duik van Stef Vanhaeren over de streep kwam er niet zo maar … hij had dit kampioenschap aangekruist als één van de doelen om het minimum voor het Europees Kampioenschap voor Beloften (U23) binnen te halen. Met zijn tijd van 50″85 zat hij ruim onder de vereiste 51″17.
3 Vlaamse kampioenen op 8 deelnemers … il faut le faire (als klein clubje uit het Noorden van Antwerpen) !
podiumfoto van Renée Eykens (één van de kampioenen op de 800 m bij de dames A.C.).