3 Provinciale Jeugdkampioenen bij Kape

Sofie-Gysen
Het “Provinciaal Kampioenschap Jeugd” – voor benjamins, pupillen en miniemen – op zaterdag 29 juni in Turnhout, leverde 3 nieuwe provinciale kampioenen op voor de Kapelse atletiekclub KAPE. Caro Vander Avert, Stephane Artois en Sofie Gysen kwamen met een gouden medaille naar huis, 4 andere atleten van de club haalden zilver.
Caro Vander Avert had met 8 m 49 bij het kogelstoten voor benjamins-meisjes een ruime voorsprong op de nummer 2. Bij de benjamins-jongens verzamelde Stephane Artois goud en zilver. Op de 60 m werd hij provinciaal kampioen met een tijd van 9″20, na een snellere 9″15 in de reeksen. Met de hockeybal werd hij 2de met 36 m 12, goed voor de zilveren medaille. Sofie Gysen ging bij de pupillen-meisjes vlotjes naar de provinciale titel bij het discuswerpen met 21 m 79.
Naast de zilveren medaille van Stephane, viel nog 3 x een zelfde kleurtje te beurt aan KAPE-atleten. Jens Vander Avert deed dit zelfs met een dubbelslag: bij het kogelstoten voor pupillen-jongens werd hij 2de met 9 m 14 en bij het discuswerpen eveneens maar dan met 24 m 54. Broer Jonas Vander Avert ging in 14″83 op de 80 H bij de miniemen-jongens eveneens naar het tweede podiumtrapje.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *