3 koningen bij kiekenrijden chiro Zandvliet

c-kiekenrijden-niels

Afbeelding 3 van 10

Chiro Kievitjes organiseerde zaterdag en zondag het kiekenrijden in Zandvliet. Zaterdag waren het de oud leden en leiders die met z’n elven streden voor de kiekenkop. Niels Jongenelen (27) uit Zandvliet werd de trotse nieuwe koning. Hij haalde een premie van 450 euro. Peggy van Linden kreeg de prijs van best verkleedde persoon. Het waren ook Niels Jongenelen en Arne Gigane die de commentaar verzorgden aan de micro. Om 19 uur vertrokken de leiding, oud leden en sympathisanten op kroegentocht. Die duurde tot onder de morgen.
Zondag werd eerst Jeremy Van den Maegdenbergh, koning 2010 uitgehaald op de voorvaderlijke ‘Dictushoeve’ waar hij zijn onderdanen trakteerde. Daarna ging het spel zijn gang aan de De Keyserhoeve. De groteren kwamen eerst aan bod. Seppe Merveille (13 en zoon van Raf Merveille van de Leeuw van Vlaanderen) werd de nieuwe koning. Hij kreeg een premie van 160 euro.
In de namiddag was het de beurt aan de jonge ploeg, die met 25 deelnemers, veel volk op de been bracht. De talrijke toeschouwers konden hun dorst lessen in de kantine van het chirolokaal. Soep en jenever waren verkrijgbaar in kraampjes op het terrein.  Na een lange strijd werd uiteindelijk de 11-jarige Quinten Dubois uit Zandvliet tot koning gekroond. Hij beurde een premie van 500 euro. De viering van de koningen duurde nog tot laat in de avond.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *