3 Diamanten echtparen te Kapellen

Beduidend minder volk tijdens de ontvangst van huwelijksjubilarissen die trouwden in 1951 en 1961 destijds in mei of juni. Er was nog plaats te over in de trouwzaal van gemeentehuis Beukenhof te Kapellen afgelopen zondagmorgen, waar weerom een  voltallig schepencollege de honneurs waarnam.
Met 3 aanwezige diamanten bruidsparen hadden we vooraf een apart gesprek.
Hubert Tack en Nadine Simons leerden mekaar kennen in het Warandepark aan de Harmonie in Antwerpen, waar ze later ook huwden op 8 mei 1951, 60 jaar geleden.
Hubert was werkzaam in centrale verwarming destijds. Zijn vrouwke Nadine is eerlijk : ‘een heerlijk….warme man! Hij had steeds warme voeten in ‘t bed! Ik heb geen kou geleden. Mijne Hubert?: een warm stoofke zenne! Het echtpaar kreeg 2 kinderen, 4 klein-kinderen en er zijn reeds 2 achter-kleinkinderen.  Hubert: ‘mijn hobby is de jacht’   “Ja”, besluit Nadine, en mijn roepnaam is ‘Douchke…!”  ‘Om van Hubert en zijn chauffage wat af te koelen…!’
Leon Joossen en Hilda Verresen leerden mekaar kennen tijdens Hoevenen – kermis. En van het één kwam het ander…Ze trouwden in Ekeren waar ze beiden woonden, op 12 mei 1951.  Leon werkte als elektrieker/scheepshersteller en beëindigde later zijn loopbaan bij General Motors.   Als ge een anekdote wil? ‘Ik was met mijn liefke Hilda destijds afgesproken in de cinema. Zo ging dat toen. Verkeerd natuurlijk: Ik zat boven, zij beneden…Voor mij kon de film maar beter vlug gedaan zijn… zat ik daar’ alleen  “in den donkeren… ook nie plezant hé?” Beiden kregen 2 kinderen en 2 kleinkinderen.  Leon mag graag pasta, kan urenlang bezig zijn in de tuin en is een bewust muziekliefhebber. Hij bezit een aardige collectie cd-en fonoplaten.
Ludo Jorissen is net 84 jaar geworden, een geboren Puttenaar. Hij leerde zijn vrouwke Anna Van Der Linden kennen tijdens Stabroek kermis. Later huwden ze in Zandvliet op 5 juni 1951.
Ludo is altijd middenstander geweest en is niet verlegen om af en toe een grapje uit te halen.  Toen hij met zijn Anna kennismaakte zei hij :’ binnen exact 1 jaar trouw ik met je!  …Wat hij waarempel ook deed.
Anna: ‘Mijne Ludo?  Geen simpele! Toen we samen op de kermis een danske deden, kon hij geen maat houden…Maar in het vrijen? Ne kfrak hé! Da ging vanzelf! Veul beter dan da dansen… De dag voor we trouwden, 4 juni, kreeg hij van de gendarmen nog een boete…Wa wilde? Grapkes verkopen…  Dit derde diamanten echtpaar kreeg 1 kind en 1 kleinkind.  Ludo, besluitend: ‘ ik durf al eens een pintje drinken…en die grapjes….ik kan dat niet laten…!
Het vorstenpaar zond weerom gelukwensen, de gemeente leverde prachtige bloemstukken en op de vriendschap werd prompt het glas geheven.
Proficiat aan alle bruidsparen die goud en diamant vierden. Volgende afspraak is op 4 september.                 erjee.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *