2de Vlaams kampioenschap fierljeppen te Prosperpolder

 
Fierljeppen-10m
Na het succes in 2015, organiseert het Jaar- en Feestmarktcomité te Prosperpolder, voor de tweede maal het Vlaamse kampioenschap fierljeppen op zondag 21 augustus 2016.
Fierljeppen, Fries voor polsstokverspringen, is van origine een Friese folkloresport en is erg populair bij onze noorderburen. Simpel gesteld probeer je met een lange stok zo ver mogelijk over een beek te springen.
Medewerkers van de Friese Fierljeppers Bond geven demonstraties en begeleiden de springers. Met groepen van vier probeer je het beste resultaat neer te zetten, tot er slechts één winnaar overblijft: De kampioen van Vlaanderen en eeuwige roem.
Voor de jongsten is er een minstens even avontuurlijke nevenactiviteit: Het Slingerjeppen, dit gebeurt met een slingertouw aan een grote kraan. En voor de allerkleinsten is er ook een springkasteel voorzien.
Natuurlijk kan alle emotie, naar goede poldergewoonte, weggespoeld worden met een frisse pint en de eerste honger gestild met een lekkere hamburger.
Alles is te doen op het terrein in de Belgische Dreef te Prosperpolder Kieldrecht.
Toegang is gratis en vanaf 11 u kan je oefenen en na de middag kan je je polsstoktalenten meten met de andere deelnemers.
Inschrijven kan je via: JMProsperpolder@gmail.com
Info: https://www.facebook.com/FierljeppenProsperpolder –  https://sites.google.com/site/jaarmarktprosperpolder
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *