WTC De Klok vierde 40-jarig bestaan te Stabroek

De-Klok

Op de foto v.l.n.r. Cois Broos (het langste lid), Kristel Pittoors, Nelis Schrauwen 86j  (het oudste actief lid), penningmeester Jos Kauwenberghs, achteraan materiaalmeester Fred Campo, voorzitter Ludo Reyntjens en secretaris Herman Jongeneelen

 


Zondag 13 april werd het 40-jarig bestaan van WTC De Klok gevierd en hoe kan het ook anders dan in café De Klok natuurlijk. In 1974 werd de club opgericht door Frans Schrauwen, Petrus Venninckx, Petrus Van Rhyn en Frans De Herdt. Wat begon als een club met de bedoeling op zondag wat kilometers te doen, is nu uitgegroeid tot een club met meer dan 60 leden en 3 ploegen (2 mannen en 1 overwegend damesploeg), die elk op hun eigen tempo rijden.
Kort na de oprichting werden er al langere uitstappen gepland en zelfs weekends en de eerste meerdaagse reis volgde al snel. Er werden o.a. fietsvakanties georganiseerd naar Rome, Lourdes en Schruns. Huidig voorzitter Ludo Reyntjens is terecht fier op de club. “De club is de langst aangesloten club bij de Vlaamse Wielerbond”, aldus voorzitter Ludo Reyntjens. Elk jaar hebben ze een actie voor ‘Kom op tegen Kanker’ waar ze steeds op veel bijval kunnen rekenen.
Uiteraard geen club zonder sponsors. Een woordje van dank ging dan ook uit naar hen: Café De Klok, Verandas Leonard, Fietsen Luverdy, Immo Callens, ’t Knopsgat, Sanitair Imversa en KBC Hoevenen. Ze kregen een lekker flesje wijn. Maar er werden er nog twee andere in de bloemetjes gezet: De 86-jarige Nelis Schrauwen als oudste lid en Cois Broos voor het langst aangesloten lid.
De talrijke sympathisanten konden na de aankomst van Parijs-Roubaix nog genieten in  De Klok van een heerlijke kaastafel.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *