27 ateliers openen hun deuren tijdens kunstroute

ESSEN – Het tweede weekend van mei staat genoteerd als hoogtepunt voor kunstminnaars. Op 13 en 14 mei zetten 27 ateliers tussen 11.00 en 17.00 hun deuren open voor het publiek. Zo krijg je een unieke inkijk in de werkwijze van de kunstenaar.

Divers aanbod met creatief kantje
Essen heeft veel creatieve talenten die graag laten zien wat ze in hun mars hebben. Meer dan 50 kunstenaars stellen op 13 en 14 mei hun huis en ziel open voor de liefhebbers. Samen stellen ze een uitgebreid palet aan disciplines tentoon zoals houtsnijwerk, beeldhouwen, fotografie en schilderkunst.

“Veel inwoners zijn op een creatieve manier bezig met schilderen, beeldhouwen, tekenen, grafiek, assemblagekunst, fotografie,….  Met de organisatie van deze kunstroute geven we hen de kans om hun werk te tonen aan het grote publiek. Het werk van de vele kunstenaars in onze gemeente verdient het om gezien te worden. Bovendien kan kunst zowel kritisch denken stimuleren, maar ook ontspanning bieden. De kunstroute onderstreept dan ook het belang van kunst en vrijheid van meningsuiting en kunstbeleving” aldus Helmut Jaspers, schepen van Cultuur.

Overzichtstentoonstelling in Tatteljee
Het Tatteljee (Sint-Antoniusplein 1) is het creatieve huis van Essen. Er worden allerlei cursussen en workshops gegeven en het huisvest vaak tentoonstellingen. Op 13 en 14 mei is er een overzichtstentoonstelling waarbij er van elke deelnemer één werk wordt getoond. Dat maakt van Tatteljee het ideale vertrekpunt of de perfecte tussenstop. Bezoeker kunnen alle tijd nemen om te genieten van de werken. Er is zelfs een bar voorzien om iets te drinken. Bovendien kunnen houders van een UiTPAS hier punten sparen.

Vind je route
In een uitgewerkte brochure stelt de gemeente alle deelnemers kort voor. Bezoekers kunnen vooraf een routeplan halen bij VVV De Tasberg, de bib en aan de Vrijetijdsbalie in het gemeentehuis of neem een kijkje op www.essen.be/kunstroute voor een digitale versie.

Wie graag met de fiets op pad gaat, kan de route (46 km) downloaden op www.essen.be/kunstroute.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *