25ste Scholencross en 7de Kape jogging in Kapellen

De gemeentelijke “Scholencross” – een organisatie van de Gemeentelijke Sportdienst m.m.v. Atletiekclub Kapellen – was dit jaar aan een jubileumeditie toe. Leerlingen van de lagere scholen in Kapellen kwamen voor de 25ste keer aan de start in het gemeentepark. Na deze scholencross vertrokken de joggers voor de 7de editie van de “KAPE-jogging”. Winnaars werden Emma Van Laer (5 km) en Evy Hens (10 km) bij de dames en Simon Denis (5 km) en Marc Tampère (10 km) bij de heren.
Vóór de start van deze “7de KAPE-jogging” gaven 309 leerlingen van de kleuter- en lagere scholen uit de gemeente Kapellen – verspreid over de verschillende leeftijdscategorieën – het beste van hun fysieke kunnen in de jaarlijkse “Scholencross”. De kleuters liepen op het middenterrein, de leerlingen van het 1ste tot 6de leerjaar namen de atletiekpiste en de wegen van het gemeentepark in gebruik voor afstanden tussen 250 m en 600 m. De top-3 van de diverse reeksen mochten het podium beklimmen voor hun medaille en ook alle andere deelnemers kregen een herinnering aan deze traditionele scholenloop. De winnaar van de wisselbeker – zowel bij de meisjes als bij de jongens – werd opnieuw de lagere school van Zilverenhoek.
De KAPE-jogging –  in samenwerking met de gemeentelijke sportdienst van Kapellen – was dit jaar aan haar 7de editie toe. Gestart werd dit jaar op het voetbalveld midden de atletiekpiste. Via Bergstraat, Sevenhanslei, Streepstraat, Parijseweg, Bonapartelaan en Kapelsestraat doorkruiste men het schitterende bosrijke domein van het Koninklijk Atheneum (Heidehof en Irishof) om zo terug de Streepstraat te bereiken. Na de oversteek aan de Parkweg lonkte dan – 5 km of 10 km na de start, naargelang de keuze van de deelnemers – de aankomst op de atletiekpiste.
De weermaker had niet meteen voor het meest aanlokkelijke najaarsweertje gezorgd en dat was merkbaar aan het aantal deelnemers. In totaal namen dit jaar 175 joggers deel aan deze wedstrijd. Voor de kortste jogging – de 5 km – kwamen 115 deelnemers opdagen. Simon Denis klokte na 19’04” af als duidelijke winnaar bij de mannen, vóór Jolan Eysackers (MSKA) in 19’53” en Thomas Tanghe (BASF) in 20’59”. Bij de dames deed winnares Emma Van Laer (MASK) er 23’59” over, Jente Willaert (KAPE) finishte in 25’10” als tweede en Hanne Tampère (KAPE) in 27’21” als derde.

Op de dubbele afstand – de 10 km – ging Marc Tampère (KAPE) als eerste van de 60 deelnemers na 39’47” door het elektronisch oog. De andere podiumplaatsen gingen naar Fernand Gonzales in 40’12” en Wouter Tampère in 40’32”. Bij de dames mocht Evy Hens (ESAK) op het hoogste trapje met een tijd van 42’13”. Stephanie Van Landeghem werd tweede in 48’40” en Veerle Feyaerts (LOZI) derde in 49’44”. De top-3 van elke run ontvingen een aankoopbon van KAPE-clubsponsor Shop2Run voor de aankoop van sportmateriaal.

De volledige uitslagen van de “Scholencross” en van de “7de KAPE-jogging” kan men nalezen op de website van de Koninklijke Atletiekclub Kapellen www.ackape.be.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *