250 sportievelingen op 6de editie Zandvliet Trail

ZANDVLIET – De zesde editie van Zandvliet Trail vond plaats op zondag 16 juli 2023. 250 sportievelingen hadden zich ingeschreven voor deelname aan deze recreatieve loop doorheen de horeca en bezienswaardigheden van Zandvliet .

Mede organisator van de Zandvliet Trail, Bob Kussé, geeft instructies bij aanvang van de trail

De start werd om 15 uur gegeven aan de Botermarkt. Een mensenzee trok op gang en liep of wandelde doorheen de plaatselijke cafés, de Martinushoeve, de Vrije Basisschool Noordland, de Sint Gertrudiskerk en door enkele tuinen van bereidwillige Zandvlietenaren.

De deelnemers konden zelf kiezen hoeveel rondes zij aflegden in een tijdspanne van 2 uur. De plaatselijke haltes in de cafés zorgden voor een welgekomen pauze, met de nodige drank, zodat ze na een poos de route verder konden afwerken. Het aantal toeren van sommige lopers bleef dan ook zeer beperkt. Een rondje was ongeveer 2,5 kilometer lang. Een ‘vliegende’ discobar zorgde voor de nodige ambiance op het parcours.

De ‘vliegende’ rijdende discobar

In de tuin van Jos Crynen, een vaste waarde op het parcours, gaf een gelegenheidsorkestje met bekende Zandvlietenaren, enkele optredens. Traditiegetrouw schenkt Jos de opbrengst van de tap aan een goed doel. Dit jaar werd er gekozen voor Hof ter Vliet in het Noordland te Zandvliet. Een tehuis voor kinderen en jongeren met gedrag/emotionele stoornissen en/of autisme spectrum stoornis. Met de opbrengst willen zij een BMX voor de kinderen aanschaffen.

Het gelegenheidsorkestje in de tuin van Jos Crynen

Het werd weer een geslaagde editie. De organisatie dankt dan ook alle buren, sympathisanten, vrijwilligers en de sponsors: Chez Mouche, café De Volle Ton, café Noordland en de Dry Claeveren voor de medewerking.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *