24ste Hagelkruisfeesten grandioos succes

EKEREN – Van ideale omstandigheden gesproken : de eerste zondag van de grote vakantie, een zomers weertje, meer dan driehonderd standhouders op de rommelmarkt, randanimatie en volk, véél volk.
De mensen van Wijkwerking Hagelkruis wreven zich in de handen want hun inspanningen om deze editie met een verruimd parcours in goede banen te leiden werden beloond. Het is een topevenement geworden.
Al van in de vroege voormiddag stroomden bezoekers toe, op zoek naar de ultieme buitenkans. En keuze was er genoeg. Wij zagen strijkplanken en lampenkappen de revue passeren maar ook stofzuigers, een vogelkooi, grote tassen volgeladen met kinderkleding of met cd’s en lp’s. Er waren kraampjes met kookgerei, tientallen gezelschapsspellen, fietsen, dameskleding, bierglazen, legpuzzels en nog veel meer. De standhouder die zelfs een grasmaaier en bladblazer te koop aanbood was blijkbaar naar een appartement zonder tuin verhuisd.
Uiteraard werd, zoals gebruikelijk, van het afbieden op de gevraagde prijs een sport gemaakt met hardnekkige aanbieders en ook volhoudende afbieders maar dat is precies het aantrekkelijke van rommelmarkten natuurlijk.
Bezoekers die een hongertje voelden opkomen, konden zich te goed doen aan het pannenkoekenkraam van de Wijkwerking of aan hamburgers en/of hotdogs van Chiro Tempo met als dessert een ijsje van Marktje 7. De dorstigen konden zich laven aan het Hagelkruisfeestbier in de dranktent terwijl de kids in de grimestand of op de draaimolen vertier konden vinden.

De organisatoren bleken ook tevreden met de toevoeging van de Vuurkruisenstraat aan het parcours, een experiment dat wellicht zal herhaald worden op de “zilveren” editie van volgend jaar. (jdh)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *