21 leerlingen trekken op talentenstage naar Albert Heijn

De 21 leerlingen met juf Fanny en de coaches van Albert Heijn

STABROEK – Op 25 mei stelden zo’n 100 Albert Heijn-winkels de deuren open en ontvingen 2000 leerlingen uit 100 klassen vijfde of zesde leerjaar voor een stagemoment. Absoluut een uniek gebeuren want na een goede voorbereiding waren de leerlingen klaar om in de praktijk de Ah-medewerkers even te ‘vervangen’.

Bij de bakkerijafdeling

“We nemen hier al verscheidene jaren aan deel”, zegt Juf Fanny Janssens van het 5de leerjaar GO De Stappe uit Stabroek. We houden dit telkens goed in het oog wanneer het plaatsvindt, en dit wordt dan ook met stip aangeduid in de agenda. De leerlingen kijken er dan ook enorm naar uit”.

vleeswaren aanvullen

“De bedoeling van de Talentenstage is dat de leerlingen hun eigen talenten leren te ontdekken om zo een juistere studiekeuze te maken naar het middelbaar toe.”, zegt Els Coeckaerts, directrice van GO De Stappe.

De leerlingen kregen op voorhand in de klas een lijstje met een overzicht van de taken en moesten hun voorkeur aanstippen. Om 9 uur trokken de leerlingen opgewekt naar Albert Heyn op het Picoloplein te Stabroek, waar ze heel de voormiddag aan de slag gingen. Bij ontvangst kregen zij een AH-schortje en een naambordje aangemeten en werd er uitgelegd wat er de toen viel.

de selfscan

e trof de 21 leerlingen in alle functies van de winkels aan van kassapersoneel over kwaliteitsmedewerker tot manager. De winkelmedewerkers zelf werden die dag niet werkloos, ze stonden als ‘droomcoach’ in voor de begeleiding van de leerlingen en evalueerden het inzetten van hun talenten.

De koeltoog bij aanvullen

De klanten van Albert Heijn reageerden positief op de inzet van de jonge talenten. Zelfs ouders kwamen speciaal inkopen doen om hun zoon of dochter aan het werk te zien.

Aan de kassa

de helpdesk

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *