20ste Hoevefeesten op De Markgraaf

hoevefeesten
De Landelijke Gilde Kalmthout organiseert dit jaar voor de 20e keer de Hoevefeesten. De jubileumeditie wordt nog specialer omdat de locatie is veranderd: het landgoed ‘De Markgraaf’ aan de Kastanjedreef. Het programma ziet er in grote lijnen hetzelfde uit als in de vorige edities.
Op vrijdag 17 juni om 20 uur is er een tractorwijding met aansluitend een ouderwets ‘Boerenbal’ met ‘The Blue Nights’.
Zaterdag 18 juni is de grote kindernamiddag aan de beurt. Tegen democratische prijzen (1 activiteitenkaart kost 5 euro en is goed voor 8 activiteiten) kunnen de jongeren genieten van koets-, tractor- , pony- en ezelritjes. Ook staat de ouderwetse zwiermolen weer opgesteld, evenals de ‘rodeo-stier’. Er zijn ook volksspelen, boerengolf, airtrack, ,stroberg, springkasteel… In de feesthal is er djembé- en dans-initiatie en als knutseloefening maken we dit jaar een insectenhuisje.
Op zondag 19 juni vinden dan de 20e Hoevefeesten plaats van 10 tot 18 uur. Speciale attractie dit jaar is de ‘Gipsy Horses Rodeo Show’. Daarnaast is er een show van old-timer-tractoren, de Vlaamse Trekhond, een optreden van doedelzakspelers, vendeliers, Japanse drums, een optocht ‘van zaad tot oogst’ door het Aangespannen Trekpaard, een behendigheidswedstrijd voor tractoren (georganiseerd door de Groene Kring), voorstelling van moderne landbouwmachines, schapen drijven, oude ambachten, roofvogels, een wedstrijd hooipakken stapelen op een wagen…
Ook het achtste kettingzaagsculpturenfestival zal dit jaar weer een blikvanger worden. Vijftien beeldhouwers uit binnen- en buitenland (met de kettingzaag) zullen twee dagen het beste van zichzelf geven en een boomstam die ze voorgeschoteld krijgen omvormen tot een kunstwerk. Op zondagnamiddag is er een wedstrijd speedcarving.
In de feesthal zal zowel op het podium (met de Roadrangers) als op de dansvloer de country-sfeer te snuiven zijn. Ook de miniatuurtractoren en -vrachtwagens vinden hier hun onderkomen. Diegene die rustig willen genieten van de sfeer die ‘De Markgraaf’ uitstraalt, kunnen dit doen op het tot taverne omgevormde erf waar ‘WW’ de muziek verzorgt.
Voor de derde keer is er ook de Pruuverkesroute, georganiseerd door VVV Kalmthout. Die vertrekt en eindigt op de Hoevefeesten. Fietsen langs plattelandswegen en idyllische plekjes. Onderweg proef je van lekkernijen uit de regio. Inschrijven is verplicht want de plaatsen zijn beperkt en doe je via info@vvvkalmthout.be.
Info: http://kalmthout.landelijkegilden.be

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder