2023 Feestjaar voor de Tasberg!

                                                                                                                    

ESSEN – Al 30 jaar bestaat de toeristische dienst in Essen, oorspronkelijk onder de naam VVV Essen (= Vereniging Voor Vreemdelingenverkeer, naar Nederlands voorbeeld). In 1993 werd die opgericht door dé grote bezieler, wijlen Karel Van den Bergh.
Diverse locaties, zoals het gemeentehuis, een woonwagen in het Karrenmuseum en het Heemhuis gaven de VVV aanvankelijk onderdak. Maar al snel groeide het idee om zélf iets te bouwen op de historische site van Hemelrijk. Een groep enthousiaste vrijwilligers werkte maandenlang aan een nieuw en origineel gebouw. Model stond een ‘tasberg’, een hooiberg met een in hoogte verstelbaar dak. Vanwege een beperkt budget werden vele materialen uit de voormalige douaneloods aan het station gerecupereerd.


Activiteiten Feestjaar

Lekker fietsen
Van 1 april tot 1 oktober kan je opnieuw genieten van dit lekkere fietsarrangement. Een lange (55 km) of verkorte (35 km) route brengt je via mooie fietswegen naar 3 smakelijke adressen om daar zalig op het terras neer te strijken. Deelnemers dit jaar zijn Den Bompa in Essen (voorgerecht), De Toekomst in Achtmaal, NL (hoofdgerecht) en Roma in Essen (nagerecht).
Kom naar De Tasberg om je route en vouchers op te halen, deelnemen kan deze hele periode steeds van donderdag tot en met zondag. Voor €30 p/p geniet je van deze mooie maar ook lekkere fietstocht!

Nieuwe toeristische brochure
Zoals elk jaar ligt er vanaf het eerste weekend van april in De Tasberg een gloednieuw exemplaar van onze toeristische brochure op je te wachten. Na al die jaren zijn we een gevestigde waarde en in deze nieuwe brochure zie je alle mogelijkheden die we jou op toeristisch gebied in Essen (en omstreken) kunnen aanbieden. In de periode 1 april tot 1 oktober is De Tasberg ook weer alle dagen geopend van 9.30- 16.00u.

Het jubileumjaar 2023 belooft ook verder heel bruisend te worden, vol extra feestelijke activiteiten:
-4 juni: herneming van de Pruuverkesroute: mooie fietstocht van 28 km met lekkere pruuverkes onderweg. Inschrijven kan van 12 april tot en met 28 mei en is verplicht, er geldt een maximum van 300 deelnemers.
– Vanaf 1 juni: feest-fotozoektocht, onze beroemde fietszoektocht met een extraatje.
– 6 oktober: groot jubileumquiz voor iedereen, thema is ’toerisme’ in de ruimste zin van het woord.
– Vanaf 1 december: wonderlijke winter wandelzoektocht: wandelzoektocht met net dat tikkeltje meer.

Tasberg: Moerkantsebaan 50 – 2910 Essen – Meer details steeds op website https://www.vvvessen.be/bezoek-de-tasberg, FB en Instagram.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *