20 jaar buitenschoolse kinderopvang ‘t Egeltje

KAPELLEN –  De gemeentelijke buitenschoolse kinderopvang (BKO) in Kapellen bestaat 20 jaar. Dat werd gevierd op zaterdag 30 oktober met allerlei activiteiten in zaal LUX, op het Marktplein. Kinderen konden er een hele dag genieten van allerlei activiteiten en van een drankje en hapje. De voor- en naschoolse kinderopvang “Het Egeltje” wordt volledig georganiseerd door de gemeente Kapellen.

Wat in september 2001 bescheiden startte in de scholen met een handvol begeleiders is vandaag in Kapellen uitgegroeid tot een begrip. Op dit moment telt ’t Egeltje meer dan 35 begeleiders en talrijke vrijwilligers. Ze vangen dagelijks zo’n 400 kinderen op in de leeftijd van 2,5 tot 12 jaar. Er werd de jongste jaren enorm veel geïnvesteerd in locaties buiten de schoolomgeving en dit op wandelafstand van de scholen.
Deze opvang op verschillende locaties is geen verplichting voor een gemeentebestuur maat toch heeft de gemeente Kapellen er altijd een prioriteit van gemaakt. De buitenschoolse kinderopvang ’t Egeltje organiseert opvang voor kinderen van het kleuter- en lager onderwijs in Kapellen en dat voor alle kinderen die naar school gaan in Kapellen. Ook voor alle kinderen die in Kapellen wonen; kinderen van werkende ouders en voor schoolgaande kinderen tussen 2,5 en 12 jaar. Er zijn vier voorschoolse en zes naschoolse opvanglocaties die verbonden zijn aan een Kapelse school.

De locaties zijn nabij elke kleuter- en basisschool gelegen. “Eigenlijk zijn we een beetje het slachtoffer van ons succes” zei schepen An Stokmans (Open Vld). “Honderden kinderen maken dagelijks gebruik van onze opvang en voor enkele scholen hebben we al moeten kiezen voor opvang in het gebouw van de school zelf. Dit twintigjarig bestaan is ook een gelegenheid om de vele helpers te bedanken. Zonder hun inzet zouden de huidige goede kwaliteit van opvang nooit kunnen aanbieden”.
Info over ’t Egeltje via de gemeentelijke website.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder