2 x goud en 1 x brons voor Kape op Belgische kampioenschappen

B.K.-Cad-Sch-03.03.2013-Jochem
Tijdens het “Belgisch Kampioenschap Indoor Juniors en Beloften” in de Topsporthal in Gent werd Stef Vanhaeren van atletiekclub KAPE Belgisch kampioen op de 400 m bij de beloften-heren. Een dag later sleepte Renée Eykens in dezelfde indoorhal op het “Belgisch Kampioenschap Indoor Cadetten en Scholieren” op de 800 m eveneens de gouden medaille en de Belgische titel bij de scholieren-meisjes in de wacht. Jochem Vermeulen zorgde voor brons op hetzelfde nummer bij de cadetten-jongens.
Het “Belgisch Kampioenschap Juniors en Beloften” werd dit jaar betwist op zaterdag 2 maart op het blauwe ovaal van de Topsporthal in Gent. KAPE trok met één junior en één belofte naar dit kampioenschap. Bij de juniors eindigde Yannik Stevens met 9”33 als 5de in zijn reeks van de 60 m horden. Bij de beloften startte Stef Vanhaeren – na een week ziekte en weinig training- toch op de 400 m. In een tijd van 49”33 werd hij winnaar op de baanronde en voegde hij een nieuwe Belgische kampioenstitel aan zijn collectie toe.
Een dag later trokken de cadetten en scholieren van de Kapelse club naar dezelfde atletiekpiste aan de Blaarmeersen in Gent. Drie meisjes hadden de selecties voor dit kampioenschap gehaald, 1 bij de cadetten en 2 bij de scholieren. Met een tijd van 9”39 finishte Emma Van Laer bij de cadetten als 4de in haar reeks op de 60 m horden. Merel Folens zette met reekswinst en 62”09 haar besttijd neer op de 400 m bij de scholieren-meisjes. Renée Eykens was – bij diezelfde scholieren – outstanding op de voor haar traditionele 800 m. In een tijd van 2’10”40 werd ze op deze afstand opnieuw Belgisch kampioene. Eerder had ze op het “Belgisch Kampioenschap Alle Categorieën” – als scholier tussen de oudere atleten van de juniors- en seniorscategorie – al een zilveren medaille behaald op ditzelfde nummer in een tijd van 2’10”88.
Bij de jongens haalden 4 cadetten de minimumeisen voor deelname aan dit Belgisch Kampioenschap. Jochem Vermeulen veroverde hier een medaille voor KAPE op de 800 m. Met een tijd van 2’06”72 mocht hij brons om de nek hangen. Glenn Van Thillo werd 10de bij het kogelstoten met 11 m 48, Jordi Richter liep in de 400 m naar een tijd van 57”25 als 2de in zijn reeks en Robbe Van Riel werd met 10 m 60 7de bij het hinkstapspringen.
En nog opmerkelijk: tijdens het “Belgisch Kampioenschap Indoor Alle Categorieën” traden – als unicum voor de club en de Vlaamse Atletiekliga – 6 atleten van KAPE in hetzelfde nummer aan. Stef Vanhaeren, Jente Bouckaert, Stijn Lichtert, Bram Vanhaeren, Vincent Vanryckeghem en Tim Vanhaeren gingen allemaal van start in de 400 m indoor. Een collectieve prestatie om U tegen te zeggen.