2 winnaars op Clubkampioenschap Polderklievers

 
polderklieverskampioenschap 20132dpiOnder een stralende zon en een aangename temperatuur werd op maandag 15 juli het clubkampioenschap gereden van de Polderklievers. Een aanzienlijke massa was getuige van de twee wedstrijden van de plaatselijke wielerhelden. Door het uitstekende weer was er veel volk aan de verschillende cafés in Zandvliet. Ook onderweg was er veel volk om de renners aan te moedigen. De klieveropdracht om de huizen te versieren was niet in dovemansoren gevallen en vele huizen werden schitterend versierd met vlaggetjes en spandoeken. Ook de opdracht om de Harlem Shake uit te voeren werd voltooid. En op de schitterende “Klievertafel” kan nog steeds geboden worden. Om half 7 vertrok de B-koers. Rond half 8 werd er dan gesprint om de zege. Het was Tom Jansen die de snelste sprinter uit het pak bleek te zijn, voor Joris Robbens en Jan Schippers. Toch verliep de wedstrijd niet zonder incidenten. Latere winnaar Tom viel en kon niet meer verder wegens schade aan zijn fiets. Gelukkig was er Sven Jongenelen, die zich de meesterploegmaat toonde en zijn fiets (en schoenen) afgaf aan de latere winnaar. Rond half 8 vertrok dan de A-koers. In tegenstelling tot de verwachtingen werd er hier niet gesprint. Het was Lieven Schroyen die met een kleine voorsprong op het aanstormende peloton de handen in de lucht mocht steken. Later won Rudy Hellemons de sprint om de tweede plaats voor Bert Van De Wouwer. Ook hier verliep de wedstrijd niet vlekkeloos. In de laatste ronde stortte de aankomstboog in, waardoor er even paniek was. Niet zoals in de Tour de France, waar de bus van de Australische Orica-Greenedge-ploeg vastzat onder de boog. De boog werd tijdig opgeruimd waardoor er achteraf toch geen probleem bleek te zijn.
 
weetjes in de rand van de koers
-Voor de eerste keer werd er een B-groep samengesteld.  21 renners namen hieraan deel waaronder 1 vrouw.  Ook bij hen werd er hard gestreden voor een podiumplaats.  Niettegenstaande Tom Jansen met nog twee ander maten tegen de vlakte ging, mocht hij toch op het hoogste schavotje plaats nemen. Tweede werd Joris Robbens, gevolgd door Jan Schippers. Onderweg op het parcours hing een grote spandoek die vermeldde dat Tommeke kampioen zou worden  en …. Het is uitgekomen.
-Om de kas van de Polderklievers wat te spijzen werden er “Justin Bieber- Believer Polderklievers”-stickers aan 2 euro stuk verkocht.
-De omroepers van dienst Frederic en Bert  waren weer in hun element. Ze ratelden de gans koers  door op hun gekende wijze.   Vele Polderklievers werden vergeleken met de grote coureurs van de ronde van Frankrijk.
De Klieveruitdagingen geslaagd.
-Het filmpje  de Harlem Shake van de Polderklievers op you tube was maandagavond al 2000 keer bekeken.  Zou het misschien door de voordanser Sven komen, of  was het toch de uitgelaten bende die  de aandacht trekt.  De shake werd in de Barometer aan de Keyserhoeve opgenomen.
-De oproep om  de huizen langs het parcours te versieren werd massaal opgevolgd. Vooral in de Kalmthoutsebaan was het een kleurrijke bedoening met een waaier aan vlaggetjes.  Ook werd er in een voortuin een huiselijk tafereeltje geplaatst.  De vakjury zag dat het goed was!
-En tenslotte konden de Klievers uitpakken met een grote klieverstafel, vervaardigd door Sven Verbist. Daarop staat het ganse parcours van de wedstrijd, inclusief de omliggende attracties zoals enkele cafeetjes.  De tafel wordt per opbod verkocht. De opbrengst wordt aan het goede doel geschonken.
foto: het podium met de winnaars van ploeg A en vooraan Tom Jansen winnaar ploeg B

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *