2 provinciale veldlooptitels voor KAPE

Tijdens het “Provinciaal Kampioenschap Veldlopen” in Booischot, zorgden de KAPE-atleten voor 2 provinciale kampioenstitels en twee zilveren medailles. Emma Van Laer bij de miniemen-meisjes en Renée Eykens bij de cadetten-meisjes liepen naar goud, Jits Dua bij de benjamins-jongens en Vince De Rycke bij de miniemen-jongens brachten zilver mee naar huis.
Bij de benjamins-jongens was het – in het sportcentrum “De Lichten – al meteen prijs met een podiumplaats voor Jits Dua. In de jongste reeks bij de benjamins eindigde hij als 2de, goed voor de zilveren medaille. Bij de oudere benjamins finishte Brent Philips als 27ste. Bij de pupillen-meisjes nestelde Jenthe Dua zich als 10de nog net in de top-10. Ploeggenote Jana Berben werd iets verder als 16de afgeklokt. Bij de jongens van dezelfde leeftijd kwam Lukas Maes uit op een 9de plaats, Bart van Zele werd hier 30ste.
De KAPE-miniemen zorgden dit jaar voor de superlatieven. Of wat moeten we anders zeggen van een nieuwe provinciale titel voor Emma Van Laer bij de meisjes. Bij de jongens zag het er minstens even knap uit met een 2de plaats en een zilveren medaille voor Vince De Rycke, een net-niet-podium met een 4de plaats voor Jochem Vermeulen en een 17de plaats voor Joren Folens.
De cadetten-meisjes leverden in Booischot nog maar eens de bevestiging van hun knappe prestaties van het voorbije veldloopseizoen. Met een provinciale titel zette Renée Eykens bij de tweedejaars-cadetten opnieuw de kroon op het werk. Bij de eerstejaars eindigde Jolien Denis nét naast het podium met een 4de plaats. Bij de jongens waren de inspanningen van Rémy Eykens goed voor een 21ste plaats.
Het slotakkoord was voor Jan Adriaensen bij de seniors-heren. Met een knappe 6de plaats rondde hij de KAPE-deelname aan dit Provinciaal Kampioenschap af.