2 Belgische records op P.K. Steeple in Kapellen


Op zondag 6 augustus organiseerde atletiekclub KAPE, i.s.m. het Provinciaal Comité Antwerpen, op de atletiekpiste in het gemeentepark te Kapellen het “Provinciaal Kampioenschap Steeple”. Dit kampioenschap werd bekroond met twee nieuwe Belgische records: Tim Van de Velde bij de scholieren-jongens en Gerda Andries bij de masters-dames W50.
Eerst had Kapelse atlete Heleen Vermeulen – van de lokale atletiekclub – de provinciale kampioenstitel op de 2000 m steeple bij de scholieren-meisjes al veroverd, een nieuwe bevestiging dat Heleen momenteel de snelste atlete op dit nummer is in België.
Bij de scholieren-jongens had Tim Van de Velde (DUFF) vooraf een aanval op het (oude) Belgische record op de 2000 m steeple aangekondigd. Tweedejaars-scholier Van de Velde klokte af in een tijd van 5’43”52. Daarmee liep hij niet alleen meer dan vier seconden sneller dan zijn beste tijd van 5’47”90 die hij in mei 1916 in Duffel neerzette, maar verbeterde hij ook het 40 jaar (!) oude record van Peter Daenens. Die liep in 1977 een tijd van 5’46”8.
Tijdens dit “Provinciaal Kampioenschap Steeple” werd nog een tweede Belgisch record genoteerd. Gerda Andries (AVKA) liep de 2000 m steeple bij de masters-dames (W50) in een tijd van 9’12″30, een nieuw record in haar leeftijdscategorie. Het vorige record stond op naam van Marie-Jeanne Vandormael (AVT) met een tijd van 9’37″42 en werd gelopen op het Belgisch Kampioenschap Masters in Ninove.
Rond dit “Provinciaal Kampioenschap Steeple” – met meerdere kampioenen in de verschillende leeftijdscategorieën – werd nog een volledig atletiekprogramma afgewerkt, voor pupillen t.e.m. masters, tijdens de traditionele “Snoepzakkenmeeting” van KAPE. Alle uitslagen kan je vinden op de website van de Kapelse atletiekclub: www.ackape.be

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *