2 Belgische Kapioenstitels voor Dirk Vander Avert

web-BK-Masters-15.06.2013-(17)
Na het voorbije “Belgisch Kampioenschap Masters” in St. Niklaas, kwamen de atleten van Atletiekclub Kapellen (KAPE) met schitterende medaillewinst naar huis : 2 x goud en 2 x zilver. Kapellenaar Dirk Vander Avert zorgde in het hoogspringen en het speerwerpen bij de masters-heren M40 voor de dubbel met twee Belgische kampioenstitels.
Zaterdag liep Carina Michiels op dit tweedaagse kampioenschap de 400 m. Bij de dames W45 werd ze 6de in een tijd van 70”75. Walter Van Boven kwam tweemaal aan de start in de beide korte spurtnummers bij de heren M55. Op de 100 m finishte hij met een tijd van 13”58 op 1/100ste van de winnaar. In de 200 m stopte de elektronische klok na 29”60. Beide prestaties leverden hem een knappe zilveren medaille op in zijn categorie.
De eerste dag was voor Dirk Vander Avert al meteen goed voor goud. In het hoogspringen bij de heren M40 werd hij met 1 m 75 Belgisch kampioen. Met 1 m 78 voert hij momenteel ook de Belgische ranglijst bij de masters aan. Op dag twee deed hij er nog een schepje bovenop. Zondag stond het speerwerpen op zijn programma en met een worp van 50 m 91 werd hij ook hier opnieuw Belgisch kampioen.
Bij de heren M45 finishte Bart Van Laer zondag op de 400 m als 6de met een eindtijd van 58”51 en Els Castelyns werd – bij haar eerste deelname aan een kampioenschap – 4de bij het discuswerpen. Bij de dames W35 deed ze haar discus landen op 26 m 67.
De gouden dubbelslag van Dirk Vander Avert is alweer een leuke toevoeging aan de lange lijst Belgische kampioenen bij de Kapelse club.