2 Belgische Kampioenstitels voor jeugdige KAPE-Atleten

v-bk-cad-sch-atleten-en-paul_2-04-09-2016
[Not a valid template]
Op het “Belgisch Kampioenschap Cadetten en Scholieren” in Kessel-Lo behaalden cadetten en scholieren van de Kapelse atletiekclub KAPE fantastische resultaten. Lynn Beck (80 m horden) en Heleen Vermeulen (1500 m steeple) werden Belgisch kampioene, Lukas Maes haalde zilver en Oscar Raaffels brons, beiden eveneens op de 1500 m steeple.
Met 5 atleten zakten ze af voor 6 proeven naar dit kampioenschap en op 4 proeven werden podiumplaatsen én dus medailles gehaald … een fraai staaltje van de sterkte van deze KAPE-afvaardiging.
Op zaterdag – dag 1 – was de eerste Belgische kampioenstitel weggelegd voor Lynn Beck bij de cadetten-meisjes. In de reeksen van de 80 m horden plaatste ze zich makkelijk als overwinnaar van haar reeks met een tijd van 11”75. In de finale – later op de dag – knalde ze over de horden naar 11”53 én naar de gouden Belgische medaille.
Op het “Kampioenschap van Vlaanderen” werd Lynn Beck nog geklopt door Angel Agwazie, maar nu liet ze zich geen tweede keer verrassen. Zij nam resoluut de leiding in de finale om de koppositie niet meer uit handen te geven. Lynn liep naar de Belgische titel in 11”53 terwijl Angel nu 11”66 liep. Eerder op het seizoen had Lynn met 11”26 het Belgisch record bij de cadetten-meisjes slechts met 2/100sten gemist.
Bij de cadetten-meisjes liep Lynn Beck ook nog de 100 m op dag 2. Met een tijd van 12”75 viel ze net naast de finale van dit nummer. De enige scholier in het Kapelse gezelschap – Lander Vermeulen – finishte op de 800 m als 10de in een tijd van 2’07”70.
Op zondag – dag 2 – kwam het hele nieuwbakken steepleteam van KAPE aan de start … en alle atleten die voor deze discipline gekozen hadden, kwamen ook op het podium terecht. Bij de cadetten-jongens werd Lukas Maes – met een tijd van 4’37”43 – tweede en Oscar Raaffels – met een tijd van 4’43”93 – derde … zilver en brons samen voor KAPE. Bij de meisjes ging Heleen Vermeulen voluit voor de overwinning van bij de start. Zij nam het vlotste alle hindernissen én de steeplebak en liep onbedreigd naar 5’10”07 vóór Nienke Hellings (5’22”78) op ruime afstand. Trainer Paul Sauviller mocht – nà dit kampioenschap – met vier medaillewinnaars op de foto.