1ste Zaalvoetbalploeg FC Patro is Stabroekse sportlaureaat 2013

spotlight


Op vrijdagavond 1 maart was de Moorlandzaal naar jaarlijkse gewoonte de plaats waar de kampioenen en kampioenenploegen van 2012 gehuldigd werden. Allen werden ze op passende wijze gehuldigd en ontvingen uit handen van leden van het schepencollege een mooie herinnering en een handdoek. Uit al de gevierden werden nog eens drie extra prijzen toegekend met name de jeugdtrofee, de clubtrofee en de sportlaureaat van het jaar.
Jeugdtrofee
Per reeks werden telkens drie kandidaten genomineerd. Voor de jeugd waren dit zwemster Eleni Op de Beek, zij won vorig jaar al de jeugdtrofee en was ook nu weer bij de genomineerden. Verder waren genomineerd BMX-er Gianni Vermaelen en atletica Rayna Van Loock. Als winnaar van de jeugdtrofee 2013 kwam de 10-jarige Gianni Vermaelen uit de bus, hij slaagde erin om in 2012 een 3de plaats te behalen op het Belgisch Kampioenschap, was primus in de Cup van Wallonië, werd 2de in de topcompetitie en eenzelfde plaats in de Flanders Cup. Voor zijn mooie palmares in 2012 werd hij dus beloond met de jeugdtrofee 2013.
Clubtrofee
Bij de toekenning van deze trofee werden niet enkel de sportieve prestaties in beschouwing genomen maar ook andere criteria zoals: jeugdwerking, organisatie, … De drie genomineerden waren FC Patro, AC Snelheid en Taekwondo Jeong-sin. De winnende club werd AC Snelheid. Het moet gezegd dat deze club al heel wat jaren de Stabroekse kampioenenviering domineert en jaar na jaar het podium bij de Stabroekse kampioenenviering letterlijk en figuurlijk plat loopt.
Sportlaureaat 2013
Ook hier waren er drie genomineerden. Peter Van den Eynden actief in atletiek die vorig jaar zowel  Belgisch- en Provinciaal kampioen werd bij de ‘masters’ in kogelstoten en discuswerpen. Jiri Geerts, zwemmer die vorig jaar op de wereldkampioenschappen masters mooie resultaten zwom en op Belgisch niveau 1ste plaatsen wegkaapte in schoolslag 200m en 50m. De derde nominaties ging naar de 1ste ploeg Zaalvoetbal FC Patro en zoals reeds gemeld wonnen zij de trofee sportlaureaat 2013. Jammer genoeg was deze ploeg niet aanwezig op de uitreiking en dienden zij zich te laten vertegenwoordigen, maar de reden hiervoor was zeer aanneembaar, ze hadden competieverplichtingen.
Speciale trofee
Op het einde van de viering werd nog een speciale trofee toegekend aan geboren en getogen Stabroekenaar Hubert Speek. Deze man, een fervent wandelaar, wandelde ondertussen al meer van 100.000 km, zowat twee maal de wereld rond en werd voor deze opmerkelijke prestatie terecht door de mensen van de sportraad in de bloemetjes gezet.
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.