190 deelnemers op 2de editie Zandvliet TrailDe 2de editie van de Zandvliet Trail, ingericht door vzw Zaaflit werd een groot succes. Dit jaar schreven maar liefst 190 sportievelingen in voor de trail die puur voor het plezier werd gelopen of afgewandeld.
Bij aanvang van de trail konden de deelnemers hun rugnummer afhalen in het Vredehof. Wie tijdig had ingeschreven kreeg een gepersonaliseerde borstnummer. Om 15 uur werd de start aan De Dry Claveren gegeven. Met telkens enkele minuten ertussen werd er gestart in drie groepen.
De lopers dienden een parcours van ongeveer 3,5 kilometer af te leggen, en dit zoveel keer als ze zelf wilden of konden. Voor sommigen werd het een uitdaging anderen liepen gezwind meer dan zes toeren. Van aan het gildenhuis De Dry Claveren ging het richting De Jagersrust waar men door de tuin van de familie Crynen, door het Vredehof naar de Sint Gertrudiskerk liep. De koster van dienst wachtte de lopers op met de kerkschaal, in een geur van wierook. “Kwestie van de reuk van de bezweette lichamen wat te verdoezelen”, legde de man al lachend uit. Verder werd er nog gelopen door de Neerhoeve, café Blauw Hoeveke, De Volle Ton, De Noordlandschool, de Martinushoeve, café De Spreeuw en de Dry Claveren. Er waren dus genoeg ‘kapellekes’ onderweg voor de dorstige deelnemers die er dan ook gretig gebruik van maakten waardoor het aantal toeren van sommige lopers zeer beperkt bleef.
Bij aankomst aan het Vredehof kreeg iedereen nog een medaille. De organisatoren Bart, Bob, Marie, Ward, Kris en Raf mogen tevreden terugkijken op deze 2de geslaagde editie van de Zandvliet Trail.
 
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *