Jerome en Kathy Van Meir ganzenkoningen in Lillo


 
 

Op de kindergans die zaterdag 5 augustus in Lillo plaatsvond waren aanvankelijk 26 deelnemertjes ingeschreven. Er kwamen ten slotte maar 19 opdagen. Oorzaak? De minder goede verbinding. Na de receptie van de uittredende koningin en een toertje per fiets door het dorp, ging het spel door op het Kazerneplein.  De  drie mooiste fietsen werden later bekend gemaakt. Het waren de nummers 2, 10 en 12. Lotte Truyen kreeg de prijs van de mooiste versierde fiets en Lars Aendekerk kreeg de 2e prijs en June de Ketelaere de 3e prijs. De jongste deelnemer was Thomas De Cock (met C O CK) Hij is drie jaar. Hij werd zogezegd nog overtroefd door Sam Aendekerk die amper één jaar is. Ronny Marijnissen stond aan de micro. De uiteindelijke koning werd Jerome Van Meir – 14 jaar – zoon van Keizer Pascal  Van Meir en kleinzoon van de voorzitter Hugo Van Meir.  Vanaf volgend jaar mag hij niet meer deelnemen. De premie was 440 euro en de koning koos voor een daguitstap naar Bellewaerde. Jerome werd voor de tweede opeenvolgend maal koning. Hij is student bij PITO Stabroek. Hij is al deelnemer vanaf het ogenblik dat hij op een fiets kon zitten. Vermoedelijk was hij toen twee jaar oud. 
Noemenswaardig is dat Lotte Truyen een inwoonster is van Lillo want ook deze kinderen mochten deelnemen aan het kindergansrijden. Van café De Seeven saeligheeden kregen alle kindjes een bal, waarvoor het bestuur hartelijk dank zegde. En nog enkele weetjes: op zaterdag 2 september gaat de kindergans met de premies op uitstap naar Bellewaerde. Bij de inschrijving was het weer rot doch nadien waren de weergoden beter gezind en werd het zonnig.De familie Van Meir is een begrip in het gansrijderswereldje. Bij de volwassenen behaalde ze al vijf koningstitels en 1 keizerkroon. Bij de vrouwengans al vier koningstitels en bij de kindergans was het al de 7de kroon die binnen de familie bleef.
En dan nog de vrouwengans: bij de dames was het Chayenne Tuinstra (de uittredende koningin bij de kinderen) die het net bemachtigde en Kathy Van Meir die met het koppeke ging lopen en nogmaals koningin werd. Zij is de dochter van Hugo Van Meir. Zit het in de familie of niet?  Bij de dames waren er 9 deelneemsters. Het bestuur dankt langs deze weg iedereen voor de prestaties en  het stads- en districtsbestuur voor het geleverde materiaal.
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *