160 deelnemers op "Avondje Funatletiek" in Kapellen

Funatletiek-26.04.2013-(5)
Op vrijdag 26 april was het opnieuw verzamelen geblazen voor de vierde editie van “… een avondje Funatletiek”. Voor deze organisatie van de Koninklijke Atletiekclub Kapellen (KAPE), in samenwerking met de Gemeentelijke Sportdienst van Kapellen, kwamen op de atletiekpiste in het gemeentepark 160 leerlingen uit de lagere scholen opdagen voor een speelse kennismaking met de atletieksport.
Aan de deelnemende leerlingen uit de lagere scholen werden verschillende atletiekdisciplines aangeboden. Zo stonden 7 uitdagingen op het programma : sprinten, slalommen, werpen, springen, ladderlopen en een hindernissenparcours. Tijdens deze atletiekinstuif stond echter niet de persoonlijke prestatie in het daglicht. De proeven werden immers in ploeg betwist en de punten werden ook door de ploeg behaald.
De ploegen bestonden maximaal uit 8 deelnemers (meisjes en jongens gemengd) per categorie. Voor de categorieën werd gekeken naar het leerjaar van de deelnemers. Zo was er een combinatie van 1ste en 2de leerjaar, 3de en 4de leerjaar en tot slot 5de en 6de leerjaar. De weersomstandigheden waren niet meteen lekker te noemen, wat heel wat ingeschreven deelnemers thuis hield. In totaal kwamen er van de 220 ingeschreven jongeren, slechts 160 leerlingen uit de diverse scholen opdagen. Deze werden verdeeld over 25 teams: 7 uit de eerste graad, 12 uit de tweede graad en 6 uit de derde graad.
Na een gezamenlijke muzikale opwarming door de begeleiders van KAPE, konden de deelnemende teams van Irishof, Basisschool Putte, Maria Immaculata, Klavertje Vier, De Platanen en Sint Vincentschool naar de diverse standen om de proeven gericht op alle atletiekdisciplines te betwisten. Per proef en per ploeg werd een score bijgehouden en de totaalscore bepaalde de eindstand per categorie. Na het afwerken van de diverse proeven, werd een innovatie gelanceerd: een aflossing per team over 8 x 100 m. De sportieve strijd in deze estafetten werd op het scherp van de snee betwist. De winnende ploegen met de snelste tijd van elke graad, kregen een handige drinkbus, aangeboden door de Gemeentelijke Sportdienst.
Het was een beetje kil, maar het bleef gelukkig heel de avond droog. Tijdens de prijsuitreiking mochten schepen van sport Koen Helsen en sportpromotor Wilfried Mariën de gouden, zilveren en bronzen medailles van de Gemeentelijke Sportdienst overhandigen aan de 3 ploegen met de hoogste score per categorie. Alle deelnemers kregen na deze prijsuitreiking – van de enthousiaste KAPE-monitoren – ook nog een drankje aangeboden én – via de school – een diploma van dit “avondje Funatletiek”.
Meer info en foto’s zijn te vinden op de website van KAPE : www.ackape.be

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.